Ferrari, deranjaţi de criticile din presă ale rivalilor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Ferrari este nemulţumită că echipele rivale au criticat în presă decizia Scuderiei de a evalua noul sistem de evacuare în cadrul unui test efectuat în scop publicitar.

Ferrari a profitat de o sesiune de filmări în scopuri publicitare pentru a evalua performanta noului său sistem de evacuare cu numai câteva zile înainte de Marele premiu al Europei.

Deşi testul a fost perfect regulamentar, McLaren şi Red Bull Racing au acuzat Ferrari ca nu a fost fair-play, întrucât a profitat de lacunele regulamentului pentru a testa noi componente pentru monopost. În replică, Stefano Domenicali, şeful Ferrari, şi-a acuzat rivalii că în loc să discute personal cu el au preferat să critice Scuderia prin intermediul presei.

"Cred că multor oameni le place să vorbească. Dacă am o problemă iau telefonul şi sun personal. Acesta este stilul meu, nu folosesc presa pentru a spune ceva. Dar cred că ziua de filmare a fost destul de clară. Dacă oamenii vor să fie mai confortabili, ştiu că există discuţii pentru a clarifica asta, iar eu nu am nicio problemă cu asta. O zi de filmare este în legătură cu faptul că vrem să ne folosim de cei 100 km pentru a produce clipuri pentru clienţi şi dealeri.

Iar dacă cineva are o problemă mă poate suna şi voi explica", a declarat italianul.

Afirmaţiile lui Domenicali vin în acelaşi weekend în care Ferrari a criticat dur modul în care comisarii de cursă au gestionat depăşirea Safety Car-ului de către Lewis Hamilton în Marele Premiu al Europei.

În altă ordine de idei, McLaren şi Mercedes GP şi-au experimat deja dorinţa de a permite efectuarea unei sesiuni de teste în mijlocul sezonului, pentru a evita situaţiile în care zilele de filmare sunt utilizate şi în alte scopuri.

Via | ITV

Comentarii (19)

  • "O zi de filmare este în legătură cu faptul că vrem să ne folosim de cei 100 km pentru a produce clipuri pentru clienţi şi dealeri. Iar dacă cineva are o problemă mă poate suna şi voi explica"
    Stimate domn Domenicali, intrebarea este DE CE ati filmat masina in scopuri publicitare cu noile update-uri???
    Nu credeti ca ne luati de prosti?
    Filmarea in scopuri publicitare putea fi facuta cu masina de la inceputul sezonului, dar ati profitat de aceasta lacuna a regulamentului.
    16 25
  • Stavros
    Ce treaba au! E regulamentar! Sa-si faca si ei campanie publicitara la silverstone!Papagali!
    18 15
  • @ Stavros
    McLaren chiar vor face ! Diageo va realiza niste clipuri publicitare la Johnny Walker . Ocazie cu care McLaren va testa noul upgrade major pregatit pentru MP de la Silverstone .
    8 14
  • Stavros
    miclaren
    Cum am spus, papagali. Fac aceeasi treaba dar stiu sa faulteze!Tipic pt o echipa de hoti!
    10 12
  • Stavros
    Hotii hotilor
    Echipa de hoti de la Ferari
    6 13
  • Stavros
    Lewis
    Sunt fan Mclaren si-l iubesc pe Lewis cel mai bun pilot din lumea asta mare! Nici n-ar mai trebui sa concureze! Omul providentei maxime!Il ador!
    5 12
  • Stavros
    Lewis
    Fanii McLaren ar trebui sa fie mai agresivi!Suntem cei mai buni!
    5 14
  • Stavros
    Am ramas singur pe aici?
    Nu se ia nimeni la hartza?
    2 10
  • rayn380
    cool
    Bravo Stavros sau cine o mai posta in numele tau. Ma prapadesc de ras =)) Bravo aceluia care posteaza in locul vostru, mascaricilor, pana adminii de aici nu fac ceva in sensul asta, va meritati soarta, "soarecilor" ca altfel nu va pot numi pe astia care posteaza aiurea, neinregistrati.....Super tare....

    Ca sa fiu ontopic: Domenicali asta chiar ii ia de prosti pe ceilalti...Evident ca puteau filma niste spoturi publicitare si cu F60, ca nici naiba nu remarca daca e vorba de F10 sau F60. Jmekeri rau, macaronarii astia, tipic romanesc....Dupa ce pana mai azi au atacat in sus si jos, de la FIA, pana la McLaren si mai ales pe Lewis pt manevra lui, evident ca au revenit acuzatiile si pentru ei, chiar daca rivalii lor n-au prea comentat de aceasta marsavie a lor cu acest spot inainte de Valencia. Ete ca s-a intors moneda impotriva lor....
    4 11
  • @rayn380
    prietene te sustin 100% nu te lasa la ei
    4 9
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    McLaren si Red Bull i-au acuzat pe cei de la Ferrari. Cei de la Ferrari i-au acuzat pe cei de la McLaren, cei de la Ferrari si McLaren i-au acuzat pe cei de la Red Bull. Cei de la Ferrari si Red Bull i-au acuzat pe cei de la McLaren, deja mi se pare ca este un sens giratoriu aici :) Restul echipelor nici nu cred ca se mai chinuie sa declare ceva... toata atentia este monopolitata de "discutiile" acestor trei echipe, sau ma rog de "dezbaterile" dintre aceste trei echipe. Ah si am uitat... jurnalistii nu uita sa-l "pensioneze" pe Schumacher. De ce oare am impresia ca este doar praful de pe drum si nu ceva real, palpabil?
    10 5
  • Stavros
    nu va lasati
    Sunt alaturi de preietenii rayn si mircea de la mclaren fani mclaren!Hai baieti!
    2 8
  • Stavros
    fratiimei
    Stimate domn Domenicali, intrebarea este DE CE ati filmat masina in scopuri publicitare cu noile update-uri???
    Nu credeti ca ne luati de prosti?
    daaa
    Si cruce rosie drako e intelept spune adevarul!Hai drako!
    1 9
  • regulament
    Toate echipele profita de lacunele regulamentului , ultimul si mai elocvent exemplu este depasirea safety-car de catre Ham stiind ca se va alege doar cu un drive-trough ... si ? Asta e regulamentul asa se aplica nu inteleg de ce va deranjeaza cand regulamentul este speculat si de altii nu numai de McLaren ?
    8 1
  • @DRAKo
    "Filmarea in scopuri publicitare putea fi facuta cu masina de la inceputul sezonului"-Clientela o castigi facand publicitate produselor mai vechi si mai putin performante?Pe baza acestei teorii investeste-ti prietene toti banii ca sa te vedem in faliment :))
    6 2
  • 321xiorel123
    Baiete nu avea tu grija investitiilor mele!
    Cati din cei care vad un spot de 30secunde la banca Santander, tigari si mai stiu eu ce etichete au ei lipite pe caruta vad vreo diferenta intre masina de acum 2 ani sau cea dea astazi? Ai reusit sa ma surprinzi prin "gandire"!
    Sunt ferm convins ca 99% dintre cei care vad un astfel de spot vor exclama apoi: ai vazut ca suspensia fata era putin mai joasa?
    Ai vazut ca aveau un F duct situat mai in stanga?
    0 4
  • inca o data
    Atata tevatura pentru nimic:)..Au testat masina, logic, da si ceilalti pot sa testeze la fel, nu vad unde e problema..Ce nu inteleg unii este ca Ferrari transmit printre randuri un mesaj clar: Am testat puteti si voi sa testati, nu vom comenta dar nu umblati prin presa ca oricum nu vom recunoaste nimic, totul fiind perfect acoperit de regulament.Pana la urma e firesc sa testeze, ar trebui lasate libere testele.Pe cine deranjeaza daca se testeaza?Sa lasam bullshitul cu reducerea bugetelor..atunci cand faci F-duct-uri..
    3 0
  • Mai e vorba si de bun simt
    Despre doua lucruri identice se vorbeste aici ''incalcarea regulamentului''. Numai ca cei de la McLaren castiga puncte cu incalcarea lui pe cand Ferrari nu.
    4 0
  • Hai Ferrari
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru