Ferrari nu regretă aducerea lui Alonso

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Ferrari susţine că nu regretă aducerea lui Fernando Alonso la echipă, în ciuda erorilor de pilotaj comise de spaniol la începutul acestui sezon.

În ciuda victoriei obţinute în Bahrain la debutul pentru Ferrari, Fernando Alonso a comis mai multe greşeli de pilotaj în următoarele etape. Cele mai semnificative sunt anticiparea startului în China şi accidentul de la Monaco, în urma căruia nu a putut lua startul în calificări.

În ciuda acestor probleme, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, susţine că are încredere deplină în pilotul său şi spune că nu regreta pierderea lui Michael Schumacher.

"Nu regret deloc. A fost bine cu Schumacher, dar acum s-a terminat. Nu am niciun regret. Sunt foarte mulţumit de Alonso, atât pe circuit, cât şi în afara pistei. Alonso are spirit de echipă, este conştiincios şi ataşat de echipă. Iar când concurează este un luptător fantastic", a declarat italianul pentru Gazzetta dello Sport.

Referindu-se la erorile de pilotaj ale spaniolului, Montezemolo crede că singură pentru care poate fi învinuit acesta este cea de la Marele Premiu al statului Monaco, mai ales ca accidentul a avut loc într-o sesiune de antrenamente.

"Consider greşeală numai ce s-a întâmplat la Monte Carlo, din cauza încrederii excesive.

A vrut să testeze maşina la limita gândindu-se la pole position şi a făcut accident. Startul anticipat din China a avut drept cauză tensiunea. Dar suntem într-o poziţie bună pentru campionat", a adăugat el.

Nici Felipe Massa nu traversează o perioadă foarte bună la Ferrari, brazilianul fiind surclasat de coechipierul sau în cele mai multe curse ale anului. În plus, brazilianul se afla şi sub presiunea de a rămâne fără angajament la Ferrari, întrucât actualul contract expiră la finalul anului.

Cu toate acestea, Montezemolo a evitat să pună presiune pe pilotul care a fost foarte aproape să devină campion în 2008. Întrebat ce trebuie să facă Massa pentru a-i fi prelungit contractul, italianul a replicat: "Să continue să muncească în acelaşi spirit de echipă şi să aibă grijă de el însuşi şi de echipă".

Via | Gazzetta dello Sport

Comentarii (8)

  • Alonso
    de ce nu ar fi multumiti, e pe locul 3 cu o masina destul de slaba.
    13 3
  • macaronarul
    Du-te si impuscate Luca di Montezemolo
    6 19
  • Alonso
    Nu inca ?!
    Ce o sa mai regretati ....
    1 6
  • ctlnmihai
    Ferrari nu regretă aducerea lui Alonso
    Regretele vor incepe in momentul in care Alonso o sa aiba un coechipier puternic langa el -Massa tre sa recunoastem ca nu e nici macar la forma pe care a avut-o in 2008 sau 2009 , si in momentul in care Ferrari nu-i va oferi un monopost competitiv
    2 5
  • @ctlnmihai
    Nu cred ca Ferrari va aduce inca un pilot extraordinar, altfel va pati ca McLaren. Vor aduce unul mai bun ca Massa, care sa fim seriosi, nu merge bine deloc, cu toate greselile lui Alonso din acest sezon tot in urma lui este.
    4 0
  • Adrian
    ALonso
    Deocamdata Alonso cu monopostul Ferrari este singurul care poate pune probleme celor de la Red Bull. Nu stiu cat de slaba e masina, eu ii vad pe locul 2, destul de aproape de prima pozitie. Sau voi aveti alt clasament si niste statistici in plus..sau sa fie doar ranchiuna si invidia destul de mare, avand in vedere ca alti favoriti sunt destul de departe..
    4 1
  • alonso-x
    Ferrari-Alonso
    Careva aici isi roade unghiile de inima rea:), atentie mare la finalul sezonului si la problemele cardiace!
    1 2
  • ctlnmihai
    Adrian
    Nu vad cum ar putea sa puna probleme Alonso celor de la Red Bull.pana acum Alonso a fost destul de norocos exceptand cele 2 curse in care a avut ghinion ( monaco si cursa in care i-a cedat motorul monopostului) Pe de alta parte ai si tu dreptate ca inca se joaca campionatul. Oricum Mclaren i-a ajuns pe cei de la Ferrari ..Oricum Red Bull raman favoriti si in continuare
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru