Ferrari reafirma "ilegalitatea" deflectoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.04.2009
Consultantul departamentului de design al Ferrari, Rory Byrne, sustine ca deflectoarele utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota sunt ilegale.

Curtea Internationala de Apel a FIA va decide marti la Paris daca deflectoarele utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota respecta regulamentul tehnic in vigoare.

Pana atunci, acuzatiile impotriva celor trei echipe continua sa curga din toate directiile, iar Ferrari si-a reafirmat pozitia prin vocea consultantului departamentului de design, Rory Byrne (foto).

Acesta din urma considera ca echipele conduse de Ross Brawn, Frank Williams si John Howett au incalcat un protocol stabilit cu 15 ani in urma in ceea ce priveste podeaua monoposturilor.

Astfel, cele trei echipe acuzate sustin ca gaurile din podeaua monoposturilor care ajuta la imbunatatirea circulatiei aerului catre deflectoare ar trebui considerate "sloturi", insa Byrne sustine ca acest lucru contravine regulamentului. "Este o regula stabilita cu cel putin 14-15 ani in urma si pentru multi ani toata lumea a interpretat-o in acelasi mod. Daca te uiti la monopostul Brawn GP de pe podea poti vedea suspensia", a declarat Byrne pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Afirmatia oficialului Scuderiei Ferrari contravine articolului 3.12.5 din regulamentul tehnic al Formulei 1, care stipuleaza ca "gaurile complet inchise sunt permise pe suprafata dintre placi daca nicio parte a monopostului nu este vizibila direct".

Ross Brawn, implicat direct in acest caz prin echipa sa, este unul dintre oamenii alaturi de care Byrne a castigat mai multe titluri mondiale pentru Scuderi, insa consultantul afirma ca acest lucru nu are niciun efect asupra relatiei dintre cei doi.

"Eu si Ross Brawn ramanem prieteni buni, dar relatiile personale sunt una, iar aspectul profesional alta. Iar eu lucrez pentru Ferrari", a mai precizat Byrne.

Via | Autosport

Taguri: , Brawn GP, Ferrari

Comentarii (4)

  • pfff!!!
    Pai frate ce stire tare mai e si asta de dati minusuri la greu?
    Am mai spus pana nu se hotareste nu vad nimic ilegal.
    DAca se va demonstra ca nu e ilegal da-ti punctele inapoi si dati minus la ferrari?
    Ma indoiesc,dar in fine.
    0 0
  • de ce te plangi
    daca te-ai uita prin toate stirile ai sa vezi ca s-au dat minusuri la ferrari pentru stiri mai purin "tari"! e o stire si se puncteaza ca atare! daca o sa se dovedeasca ca nu sunt ilegale o sa vezi ca o sa se dea puncte multe!
    0 0
  • depunctati inutil
    Eu intleg sa depunctati atunci cand FIA.... hotaraste ilegalitatea acestor deflectoare!!!! Cand este ceva oficial ....nu atunci cand nu stiu cine persoana ,de la nu stiu ce echipa incapabila, care nu reuseste sa fie pe val,cauta justificari si motive pe la altii!! Este incorect...!!Este ca atunci cand esti acuzat de ceva..esti facut vinovat fara ca judecatorul sa hotarasca acest lucru !!!!Asa ca va rog nu mai depunctati inutil echipele pe vorbe goale...!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Baieti
    Adminii nu puncteaza legalitatea sau ilegalitatea acelor deflectoare. Puncteaza doar stirea in sine. Este chiar asa de greu de inteles?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru