Ferrari şi Mercedes pregătesc achiziţii tehnice de top

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Mercedes GP pregăteşte recrutarea şefului departamentului de aerodinamică de la Red Bull, în timp ce Ferrari vrea să angajeze doi tehnicieni de top de la McLaren.

La fel ca şi anul trecut, piaţa transferurilor de piloţi din această vară nu este foarte animată, întrucât cele mai multe echipe de top au deja contracte valabile cu câte doi piloţi în perspectiva sezonului 2012.

În acest context, aproape întreaga atenţie se concentrează asupra transferurilor din departamentele tehnice, în special datorită faptului că numeroase echipe încearcă să facă progrese după rezultatele mai puţin convingătoare din ultimii ani.

Cea mai răsunătoare mutare este pregătită de Mercedes GP, care potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint pregăteşte recrutarea lui Peter Prodromou, şeful departamentului de aerodinamică de la Red Bull Racing în vârstă de 42 de ani.

Între timp, Ferrari încearcă să achiziţioneze doi ingineri de top de la rivala McLaren: inginerul senior de la departamentul de aerodinamică Rupad Darekar şi expertul în tehnologie Computational Fluid Dynamics (CFD) Ioannis Veloudis.

Nu în ultimul rând, publicaţia Italiaracing susţine că Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, a primit o ofertă concretă din partea celor de la Force India.

Australianul şi-a dat deja demisia de la Williams şi va părăsi echipă la sfârşitul acestui sezon competiţional.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Firestarter
    Greseli
    Si ceva suna ciudat aici:

    "inginerul senior de la departamentul de aerodinamică Rupad Darekar şi expertul în tehnologie Computational Fluid Dynamics (CFD) Rupad Darekar"

    Sau sunt una si aceasi persoana.
    4 3
  • Firestarter
    Expertul in CFD era de fapt Ioannis Veloudis.
    4 2
  • Bambilicius
    Force India & Sam Michael
    Nu le e bine cu progresele din ultimii ani? Williams îl aruncă ca pe o măsea stricată și ei îl iau de bun?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru