Ferrari solicită o clarificare oficială din partea FIA în controversa depăşirii lui Vettel

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a trimis o scrisoare forului mondial în care solicită un punct de vedere oficial cu privire la depăşirea efectuată de Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne la Interlagos.

Ferrari a decis să solicite un punct de vedere oficial din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) în controversa apărută după Marele Premiu al Braziliei cu privire la legitimitatea depăşirii efectuate de Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne.

Potrivit postului britanic de televiziune BBC Sport, Ferrari a trimis o scrisoare forului mondial şi aşteaptă o clarificare pe marginea acestui subiect, în condiţiile în care termenul limită pentru depunerea unei contestaţii cu privire la rezultatul lui Vettel de la Interlagos expiră în 30 noiembrie.

Până în prezent, FIA nu a publicat nicio informaţie oficială despre acest subiect, însă surse din cadrul forului mondial au dezvăluit pentru publicaţia Autosport că depăşirea efectuată de pilotul echipei Red Bull Racing este regulamentară.

Citeşte aici motivele pentru care FIA consideră că Vettel nu a încălcat regulamentul la Interlagos.

Via BBC Sport, Ferrari

Comentarii (22)

  • hai ca sinteti culmea.
    contestati si culoarea masinii lui Vettel, ca aveti o sansa in plus.
    si culoarea parului si marca sosetelor, daca tot o ardeti cu degetul in sus.
    ca pe pista nu ati fost in stare de nimic tot sezonul. ati vrut de la alonso minuni dar nu ati facut nimic sa il sustineti.
    papagalilor. la munca.
    25 13
  • GrosJan
    Ati vrut de la Alonso minuni si minunile au venit de la Massa. Prea tarziu .... Poate la anu'
    20 12
  • OOOOO dar vai,
    ce s-a intamplat cu marele campion alonso, acest mare talent, mare pilot ? cel mai bun pilot din toate timpurile a pierdut titlu pe mana lui si acum plange cu lacrimi de crocodil. condoleante
    19 19
  • Domnilor de mai sus,
    Cu tot respectul pentru posturile voastre, sunt mai putin importante mistourile pro si contra despre acesata stire.
    Mi se pare o chestiune destul de importanta si daca vreunul din voi are alte detalii despre aceasta stire v-as fi recunoscator daca a-ti posta aici la obiect.
    12 13
  • pinochio
    chestiune importanta? Stim toti ca nu o sa-i ia titlul lui Vettel pentru asta.
    9 7
  • bbrunes
    Nu o sa-i ia titlul, insa da, este o chestiune importanta, caci daca situatia se va mentine astfel, nu vor face decat sa demonstreze cat de usor este sa iei in deradere un regulament, niste persoane care urmaresc si alte echipe care se supun regulilor.
    FIA merge pe ideea ca se presupune ca ar fi existat un steac verde fluturat, cu toate ca toate inregistrarile ii contrazic oarecum..astfel ca merita ca Ferrari si altii sa aiba suspiciuni,. au dreptul de a contesta, fie ca e vorba de Vettel sau altcineva.
    5 6
  • Daca acea depasire era facuta de Alonso atunci cei de la Ferrari aveau sa strige in gura mare ca a fost regulamentar...asta este realitatea,o echipa de talia celor de la Ferrari accepta foarte greu infringerile.Asa a fost si asa va fi mereu
    10 2
  • Indiferent ca va place sau nu va place, FIA chiar a procedat corect pentru ca;
    1.Daca o sa cititi regulamentul o sa vedeti cum sta treaba cu steagurile si luminile si care cum are prioritate;
    2. depasirea asupra lui kobayashi, este regulamentara, dupa cum am mai explicat intr-un post anterior. vettel a depasit dupa lumina verde, pana la intalnirea culorii galben (dupa steagul/lumina galbena, nu se depaseste)
    3. depasirea unui hrt in turul 3 parca la fel, a depasit pana sa treaca de semnalul intermitent galben;
    4. depasirea lui vergne la fel regulamentara pentru ca: a avut lumini galbene intermitente, iar apoi pe linia dreapta este un loc unde este fluturat un steag verde inainte de primul semnal verde luminos (http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=14330&start=120 si http://www.autosport.com/news/report.php/id/104645). FIA spune ca steagul are prioritate in fata luminilor.
    5. In ceea ce priveste LED-ul galben aprins pe volanul lui vettel, asa cum au mai explicat si alti useri, nu se poate sincroniza cu un steag de pe margine ci doar cu luminile asa ca....deduceti voi de aici.
    Pentru ce sa ii ia titlul lui vettel?
    12 2
  • "depasirea unui hrt in turul 3 parca la fel, a depasit pana sa treaca de semnalul intermitent galben"-aaa, deci tu cand vezi semnul rosu la semafor abia dupa ce treci de el opresti?
    6 17
  • @mavrick tu ai citit regulamentul?? Iti spun eu ca nu cred ca l-ai citit. Din momentul in care incepe steagul/lumina galbena pana in momentul in care apare steag verde nu ai voie sa depasesti. Foarte simplu. (Overtaking is not permitted between the first yellow flag and the green flag displayed after the incident.
    Yellow flags should not be shown in the pit lane unless there is an
    incident of which the driver should be made aware. http://www.fia.com/resources/documents/1653003624__Appendix_H_a.pdf articolul 4.1.2 litera b ). Spune-mi tu ce intelegi de aici?? Comparatia ta cu semaforul nu are nicio treaba cu ce discutam aici. Eu vorbesc din regulament.
    7 1
  • Eh, e controversata rau treaba. Dar, hai sa fim cinstiti, chiar daca regulamentul va decreta manevra lui Vettel ca neregulamentara, chiar credeti ca-i vor da 25 de secunde penalizare -si implicit lua titlul lui Vettel? never-ever, eu nu cunosc de un asa caz pana acuma in F1, va iesi un cutremur si-un scandal monstru. Repet, chiar presupunand ca manevra se va dovedi 100% neregulamentara (si nu sunt ferm convins ca e 100% neregulamentara) n-o sa se schimbe nimic, e o decizie muuult prea mare pentru a se lua dupa ce se-ncheie campionatul. Va ramane asa cum e, si asta-i tot.
    1 0
  • Repetarea cursei aduce beneficii BRAZILIEI!
    0 0
  • ferrari
    Chiar daca manevra se va declara neregulamentara si nu i se retrage titlul lui Vettel, Ferrari ar face un scandal monstru. Nu cred ca Bernie isi doreste sa-i supere pe cei de la Ferrari sau pe fanii Ferrari.
    Ferrari n-a spus ca manevra e regulamentara sau neregulamentara, ci a cerut doar dovezi care sa sustina afirmatiile celor de la FIA. Daca dovezile nu exista e clar ca manevra va fi neregulamentara. Apoi daca exista e clar ca Ferrari va ataca regulamentul si probabil in 2013 se va renunta la fluturarea steagului sau la luminile aprinse. E clar ca astfel de nesincronizari nu au ce cauta in sport. Cum ar fi ca tusierul sa arate offside, iar arbitrul central sa lase faza sa curga?
    Depasirea este asemanatoare cu un gol inscris din offside, numai ca in F1 s-au vazut penalizari dupa terminarea cursei. Eu nu cred ca Ferrari se va lasa cu una cu doua. E imaginea lor in joc. Nu cred ca Ferrari va fi echipa aia fraiera ca sa piarda printr-o manevra neregulamentara, daca va fi declarata astfel.
    Stiti ca toate televiziunile platesc in primul rand pentru istoria unei echipe ca Ferrari, nu pentru o echipa ca Red Bull. Si nu departe erau zilele alea cand Montezemolo ameninta ca retrage echipa din F1. Italienii n-au nevoie de 100% neregulamentar, chiar si 1% neregulamentar e suficient pentru ei ca sa faca scandal.
    4 9
  • pinochio
    ce se mai dau si astia de ceasul mortii .... Ca Massa i-a dat lui Alonso tot ce s-a putut, vezi doamne, e regulamentar. Ei se cred adevaratii campioni ... huh
    Sa-i dea o sanctiune de atatea secunde cat dureaza un drive through sa-i multumeasca pe micuti si vor vedea ca nu s-a schimbat nimic in ce priveste campionul. In loc sa plece in vacanta si sa se intoarca cu forte noi si chef de munca, stau cu jalba in protap la fia sa-si amageasca fanii
    0 0
  • pinochio
    @ferrari
    de ce sa-i retraga titlul lui Vettel daca dau ca oficial ca a fost depasire neregulamentara? Ia vezi la cate secunde era Vergne la sfarsitul cursei fata de Vettel. In plus a fost greseala lor, nu numai ca nu au facut nimic in timpul cursei, ci s-au mai incurcat si in semnalizari. Vise taica, vise.
    0 0
  • ARIZONA
    Sa se REPETE CURSA din BRAZILIA!
    0 0
  • Depasirea lui Vette asupra lui Vergne este regulamentala - http://www.youtube.com/watch?v=VF4B34AhQe0

    Cat despre depasirile asupra lui Kobayashi si a HRT-ului - au fost depasiri facute sub steag galben cu rosu, adica pista alunecoasa, luminile galbene nu erau intermitente.
    6 1
  • GrosJan
    da, era semafor verde in momentele depasirii. Alonso e atat de "bun" pe ploaie ca s-a facut trenulet in spatele sau, a adunat tot plutonul protejat de massa care era kamikatze fata de ceilalti. Massa era rapid. Daca statea aproape de cei din varf in loc sa-l apere pe alonso avea sanse mari la victorie. Deci masina a fost. Circumstante iar au fost. O victorie a lui alonso ii aducea titlul. IAR a pierdut pe mana lui. Cu toate astea, el vrea sa fie campion, vrea sa-l faca ferrari campion. A fost de doua ori noroc chior. Dar nu poate fi mereu noroc si se vede.
    Ferrari actioneaza deci in directia gresita. Vor titlul? Ok, lasati aventura cu FIA ca e degeaba. Aduceti pilot rapid sau mergeti pe mana lui Massa.
    3 0
  • inainte de controversata depasire,Vettel era deja pe pozitia de campion mondial,si la vreo 10s pina la Alonso,preocuparea sa era sa treaca linia de sosire cu o masina avariata si fara legatura radio...si sa nu cumva sa produca ceva scandalos pentru echipa Ferrari,lucru care este imposibil de indeplinit,pentru ca orice cistigator in dauna ambitioasei Ferrari e impoteiva naturii!
    7 0
  • @danoe
    In 2009 Button a castigat titlul, Ferrari n-a zis nimic. In 2010 conducerea Ferrari a acuzat doar strategia lui Domenicalli. In 2011 Ferrari iarasi n-a zis nimic. In 2012 a existat aceasta situatie... au tot dreptul sa comenteze.
    Ferrari e o echipa mult prea mare, si stie sa piarda. Insa au existat cam multe probleme cu comisarii de cursa in acest sezon. Prea multe decizii care au lasat loc unor discutii inutile sau utile. "Arbitrajul" n-a fost cel mai corect.
    1 9
  • http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/

    Ferrari a primit raspuns la solicitarea oficiala adresata FIA.
    7 0
  • Ferrari declara cazul inchis
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru