Ferrari: "Vettel şi Red Bull merită să fie din nou campioni"

de Daniel Popescu
Marti, 08.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali consideră că Sebastian Vettel şi Red Bull merită să-şi păstreze titlurile mondiale prin prisma performanţelor obţinute în acest sezon.

Esential 77 de puncte este diferenta dintre Vettel si Alonso in clasamentul general
125 este punctajul maxim aferent ultimelor cinci curse
Victoria obţinută în Coreea de Sud îl apropie şi mai mult de titlul mondial pe Sebastian Vettel, care poate deveni matematic campion în Marele Premiu al Japoniei datorită avansului de 77 de puncte pe care îl are în faţa lui Fernando Alonso.

Conştient că numai o serie de defecţiuni tehnice l-ar putea ajuta pe spaniol să rămână în cursa pentru titlu, Stefano Domenicali, şeful Ferrari, pare deja resemnat că trofeele vor merge şi în acest an la Milton Keynes, însă consideră că acestea sunt pe deplin meritate de Red Bull.

"Poate că duminică situaţia va fi mai bună şi ceea ce i s-a întâmplat lui Mark Webber (n.r - a abandonat) i se va întâmpla din punct de vedere sportiv şi lui Vettel. Atunci am fi mai aproape, dar trebuie să fim realişti şi ştim că este aproape imposibil să câştigăm titlul în acest mod.

Prin urmare, îi transmit felicitări lui Vettel pentru că, până la urmă, dacă ei sunt acolo înseamnă că merită. Asta reprezintă o motivaţie suplimentară pentru a încerca să atingem acest nivel de performanţă de care ei sunt capabili", a declarat italianul citat de publicaţia ESPNF1.

Trebuie să fim realişti şi ştim că este aproape imposibil să câştigăm titlul.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Declaraţiile sale vin după ce Alonso a obţinut doar locul şase în Marele Premiu al Coreei de Sud, afirmând că Ferrari a fost la nivelul celor de la Sauber şi Mercedes pe parcursul weekendului.

"Nu a fost un weekend uşor pentru noi şi am am observat asta încă de vineri. Din păcate am avut o duminică dureroasă, pentru că am fost mereu blocaţi în trafic şi nu am fost capabili să depăşim. Practic, am fost în acelaşi ritm de cursă cu Sauber şi Mercedes. Din păcate, Vettel şi cei de la Lotus au fost prea puternici, asta este cert", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (12)

  • Mda...
    Stiam si noi asta,am vazut de mult...din pacate !
    21 1
  • Rusine Domenicali
    In loc sa aduci osanale cuiva mai bine ai tacea din gura si ti-ai da demisia! Pacat de Alonso si de resursele folosite inutil, cu tuneluri de vant care nu aduc nimic pe nou pe circuit. Ferrari a fost singura echipa de top care nu a inovat nimic in ultimii 4 ani!
    16 2
  • Asta zici ca e PR. El pe toata lumea "perie". Nu l-am vazut vreodata sa spuna ceva rau despre cineva. A spus pana si ca Massa e mare pilot. Omul asta e ipocrit si din cauza asta se minte singur ca ar avea loc in F1. Cand se uita in oglinda cred ca se gandeste ca e cel mai bun. Din pacate o sa mai zica ani buni pe la Ferrari. Montezemolo are alte preocupari decat Formula 1.
    4 4
  • O sa mai zaca ani buni pe la Ferrari.*
    2 2
  • GrosJan
    pai cum dom'le, fanii ferrari spun ca nu e pe merit... de vreo 3 - 4 anisori incoace
    2 3
  • asa se intampla de obicei. Prima data cand iei bataie a fost accident, a doua nus ce s-a mai intamplat si tot asa pana realizezi ca nu e chiar o intamplare. Si ca prima data nu a fost accident ci erau sanse mari sa se intample cum s-a intamplat.
    1 2
  • @gicu-grosjan
    Ferrari macar s-au batut cu ei la varf, dar ceilalti?Stiu, voi sunteti inteligentii fani si oportunisti ai celor de pe val.Dar si valul are un final, undeva, se sparge.
    3 2
  • gicumicu
    unde se sparge valul lui vettel nu e musai sa inceapa valul lui alonso
    2 1
  • Pentru o echipa ca Ferrari nu e suficient doar sa se bata la varf. Din cand in cand mai trebuie si sa castige. Iar cand 3 ani lupti la varf si nu castigi nici macar o data, e rusinos pentru Ferrari. Ar fi rusinos pentru orice echipa ca de 3 ori sa fii invins de exact aceeasi echipa, in exact acelasi mod, din exact aceleasi greseli comise an de an.
    3 0
  • @ferr1
    Pe vremea lui Schumacher s-au batut 4 ani si n-au castigat.(1996-1999).
    4 0
  • MIREL_F1
    Macar bine ca recunosti DL Dominicali dar cand o sa va bateti si voi de lea egal la egal cu RBR
    1 0
  • @@ferr1 In 1996 Ferrari cu Schumacher n-a avut nicio sansa la titlu. In 1997 povestea cu descalificarea. In 1998 Schumacher a avut sanse bune, dar Hakkinen a fost mai bun si a luat titlul cu un avans destul de mare de puncte, in 1999 accidentarea germanului, insa Ervine ar fi putut sa-l bata pe Hakkinen cu putin noroc.

    Fata de: 2010 Alonso pierde titlul pentru 4 puncte. 2012 Alonso pierde titlul pentru 3 puncte. 2013 probabil iar locul doi dar la o diferenta multa mai mare de puncte. In 2011 Red Bull n-au avut adversari. Aaa, si mai e si sezonul 2008 in care Massa a pierdut la o diferenta de 1 punct. 2008 face parte din era Domenicali. Eu cred ca Domenicali pe langa faptul ca e incompetent, mai poarta si ghinion echipei.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru