FIA a publicat calendarul final al Formulei 1 pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul Mondial al FIA a ratificat miercuri versiunea finală a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014, care va avea 19 curse şi se va desfăşura între 16 martie şi 23 noiembrie.

Esential 19 curse va avea sezonul 2014 al Formulei 1
Consiliul Mondial al FIA s-a reunit în această săptămână pentru a ratifica o serie de calendare pentru cele mai importante competiţii desfăşurate sub egida forului mondial.

Conform aşteptărilor, sezonul 2014 al Formulei 1 va avea numai 19 curse după eliminarea curselor din Coreea de Sud, Mexic şi New Jersey, despre care presa internaţională a relatat de mai multe săptămâni. Astfel, Coreea de Sud părăseşte Formula 1 după o prezenţă de numai patru sezoane ca urmare a dificultăţilor financiare, în timp ce New Jersey şi Mexic ar putea pătrunde în calendar în 2015.

Ca urmare a eliminării celor trei curse, FIA a efectuat câteva modificări minore în privinţa curselor de la finalul sezonului. Principala noutate este că Abu Dhabi va găzdui ultima cursă a sezonului 23 noiembrie în locul Braziliei, care a fost mutată la numai o săptămână după etapa programată pe circuitul de la Austin din Statele Unite.

CALENDAR FORMULA 1 2014: 

Data Tara
16 martie Australia
23 martie Malaysia
6 aprilie Bahrain
20 aprilie China
11 mai Spania
25 mai Monaco
8 iunie Canada
22 iunie Austria
6 iulie Marea Britanie
20 iulie Germania
27 iulie Ungaria
24 august Belgia
7 septembrie Italia
21 septembrie Singapore
5 octombrie Japonia
12 octombrie Rusia
2 noiembrie Statele Unite
9 noiembrie Brazilia
23 noiembrie Abu Dhabi

Comentarii (2)

  • Oare de ce cursa din Ungaria ramane in luna Iulie cand acolo e canicula in acea perioada?

    Si daca pana acum ne asteptam la ceva spectacol in ultima cursa... Acum adio spectacol. Titlul in Abu Dhabi se va putea decide din calificari. Banii iar au decis... Sincer nu cred ca Abu Dhabi va disparea din Formula 1, atat timp cat Ferrari va fi in Formula 1 deoarece nu degeaba a investit bani in acel centru. Daca F1 pleaca din Abu Dhabi, centrul Ferrari va pierde sume mari de bani.
    6 2
  • csuli82
    macar a disparut India oare cand o revenire pt Franta???
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru