FIA a publicat regulamentul DRS pentru Spania

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Barcelona va avea două zone de activare DRS pentru a impulsiona depăşirile în Marele Premiu al Spaniei.

Circuitul de la Barcelona este considerat unul dintre cele mai dificile pentru depăşiri din calendarul competiţional, astfel că FIA a implementat şi aici două zone distincte de activare pentru sistemul DRS.

Prima zonă DRS este poziţionată pe linia dreaptă dintre virajele nouă şi 10, cu punctul de detecţie amplasat chiar la intrarea în virajul nouă. Cea de-a doua zonă DRS este pe linia de start-sosire, cu punctul de detecţie situat în dreptul intrării pe linia boxelor. Prin implementarea a două zone de activare DRS, FIA speră ca piloţii să fie capabili să efectueze depăşiri pe parcursul cursei, element remarcat şi de Sergio Perez, unul dintre piloţii McLaren.

"Atât în China, cât şi în Bahrain am văzut că monoposturile de Formula 1 pot concura foarte aproape unul de celălalt în cazul în care condiţiile sunt potrivite. Barcelona a fost întotdeauna un circuit dificil pentru depăşiri, aşa că sper ca noul regulament să îmbunătăţească lucrurile", a declarat mexicanul.

Via GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru