FIA confirmă calendarul Formulei 1 pentru 2015 cu 20 de curse. Mexic este singura noutate

de Daniel Popescu
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a publicat vineri calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015. Singura noutate comparativ cu acest an este revenirea Mexicului, astfel că sezonul următor va avea 20 de curse.

Esential 20 de curse va avea sezonul 2015 al Formulei 1
Federaţia Internaţională de Automobilism a publicat vineri versiunea finală a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2015. Acesta fusese deja prezentat echipelor pe parcursul Marelui Premiu al Italiei şi a ajuns inclusiv în mâinile presei internaţionale.

Singura noutate a calendarului comparativ cu acest an este revenirea Mexicului, care va găzdui un Mare Premiu de Formula 1 între etapele din Statele Unite şi Brazilia. Ca de obicei, noul sezon va începe la jumătatea lunii martie cu Marele Premiu al Australiei, iar echipele vor avea patru săptămâni de pauză în luna august. Ultima cursă se va desfăşura pe circuitul din Abu Dhabi în 29 noiembrie.

Iată calendarul complet al sezonului 2015 al Formulei 1:

Data Tara
15 martie Australia
29 martie Malaysia
5 aprilie Bahrain
19 aprilie China
10 mai Spania
24 mai Monaco
7 iunie Canada
21 iunie Austria
5 iulie Marea Britanie
19 iulie Germania
26 iulie Ungaria
23 august Belgia
6 septembrie Italia
20 septembrie Singapore
27 septembrie Japonia
11 octombrie Rusia
25 octombrie Statele Unite
1 noiembrie Mexic
15 noiembrie Brazilia
29 noiembrie Abu Dhabi

Pe de altă parte, FIA a anunţat că intenţionează să modifice modul în care piloţii primesc superlicenţa necesară pentru a concura în Formula 1.

Decizia a fost luată ca urmare a controverselor apărute după ce Toro Rosso a anunţat semnarea unui contract cu Max Verstappen, un olandez de numai 17 ani care a debutat în cursele de monoposturi abia în acest an.

"Administraţia FIA a primit mandat pentru a revizui calificarea şi condiţiile pentru furnizarea superlicenţei, după ce se va consulta cu părţile implicate. O propunere va fi făcută Consiliului Mondial în luna decembrie pentru a fi implementată începând din 2016", precizează forul mondial într-un comunicat de presă. 

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru