FIA confirmă calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a confirmat vineri calendarul provizoriu pentru sezonul 2013 conform versiunii apărute recent în presă, cu câteva schimbări minore în privinţa datelor de desfăşurare.

Consiliul Mondial al FIA a publicat vineri seară calendarul provizoriu al sezonului 2013 al Formulei 1, iar acesta este în mare măsură acelaşi cu cel care a apărut în presa internaţională înaintea Marelui Premiu al statului Singapore.

Una dintre modificările incluse în structura calendarului de 20 de Mari Premii este inversarea curselor din Coreea de Sud şi Japonia, care sunt programate acum în 6 şi, respectiv, 13 octombrie, cel mai probabil din motive logistice.

De asemenea, pauza de vară record din 2012 de cinci săptămâni a fost scurtată la "numai" patru săptămâni prin mutarea Marelui Premiu al Belgiei din 1 septembrie în 25 august.

În schimb, Marele Premiu al Americii de la New Jersey continuă să fie prezent în calendar, deşi Bernie Ecclestone a confirmat în această săptămână că înţelegerea dintre cele două părţi a fost anulată. De altfel, în dreptul evenimentului exita menţiunea ca acest Mare Premiu nu este încă confirmat.

Iată calendarul provizoriu al Formulei 1 pentru sezonul 2013 al Formulei 1, aşa cum a fost publicat vineri de FIA:

Cursa Data
Australia (Melbourne) 17 martie
Malaysia (Sepang) 24 martie
China (Shanghai) 14 aprilie
Bahrain (Sakhir) 21 aprilie
Spania (Barcelona) 12 mai
Monaco 26 mai
Canada (Montreal) 9 iunie
America (New Jersey) 16 iunie
Marea Britanie (Silverstone) 30 iunie
Germania (Hockenheim) 14 iulie
Ungaria (Hungaroring) 28 iulie
Belgia (Spa-Francorchamps) 25 august
Italia (Monza) 8 septembrie
Singapore (Marina Bay) 22 septembrie
Coreea de Sud (Yeongam) 6 octombrie
Japonia (Suzuka) 13 octombrie
India (Buddh) 27 octombrie
Abu Dhabi (Yas Marina) 3 noiembrie
SUA (Austin) 17 noiembrie
Brazilia (Interlagos) 24 noiembrie

După ce Mercedes a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru semnarea noului Acord Concorde, FIA a confirmat vineri că documentul va fi semnat cel mai probabil până la sfârşitul lunii octombrie.

Nu în ultimul rând, Consiliul Mondial al FIA a aprobat Regulamentul Sportiv şi Regulamentul Tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2013, conform versiunilor publicate în această săptămână pe site-ul său oficial.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru