FIA confirmă cele două zone pentru DRS de la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.08.2011
FIA a confirmat oficial că piloţii vor putea utiliza două zone de detecţie şi de activare pentru sistemul DRS în Marele Premiu al Italiei.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a confirmat luni seară introducerea unei noi premiere în regulamentul pentru sistemul Drag Reduction System (DRS) cu ocazia Marelui Premiu al Italiei de peste două săptămâni.

Astfel, pe circuitul de la Monza vor fi implementate două zone distincte pentru detecţia şi activarea sistemului DRS: prima zonă de activare pentru DRS va fi pe linia de start-sosire, cu punctul de activare situat la ieşirea din virajul Parabolica, în timp ce a doua zonă de activare este cuprinsă între virajele Lesmo 2 şi Ascari, cu punctul de detecţie situat între virajul Lesmo 1 şi virajul Lesmo 2.

Întrucât ambele zone de activare pentru sistemul DRS sunt poziţionate pe linii drepte lungi, se anticipează un număr ridicat de depăşiri în ambele cazuri. Până în prezent, FIA a utilizat preponderent o singură zonă de activare, în special din cauza absenţei a două linii drepte lungi.

Situaţia s-a schimbat doar la Montreal şi Valencia, unde au existat câte două zone de activare, însă acestea au fost pozitiojnate una în prelungirea celeilalte şi au beneficiat de aceeaşi zonă de detecţie.

Via | FIA

Taguri: DRS, FIA, Monza, regulament

Comentarii (2)

  • dumi_p
    bambilici
    O sa vedem un mic bambilici, cu depasiri ca in jocurile pe calculator, pe la jumatatea liniilor drepte. Spectacol 0 cu multe depasiri pentru ca nu vor fi pe franare (alea sunt depasiri frumoase)...

    Sunt tare curios sa vad daca va fi asa :)
    5 2
  • Schumy
    dumi_p daca ar fi fost asa MSC avea cel putin un loc 3 si era tatal lor.
    IL mai depasea oare cineva ............?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru