FIA exclude o cursă de F1 în Africa în viitorul apropiat

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.10.2010
Jean Todt a exclus posibilitatea ca Formula 1 să revină pe continentul african în următorii trei ani.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a dezvăluit în vara acestui an că negociază organizarea unui Mare Premiu în Africa de Sud, cel mai probabil începând din sezonul 2013.

Aflat într-o vizită în Kenya, Jean Todt, preşedintele FIA, a dezvăluit însă că o astfel de iniţiativă nu poate fi pusă în practică în următorii 3-5 ani, sugerând că proiectul lui Ecclestone nu este fezabil în acest moment.

"În acest moment există doar zvonuri privind interesul câtorva ţări din Africa de a organiza un Mare Premiu de Formula 1, dar nu văd nicio oportunitate în următorii 3-5 ani", a declarat francezul citat de agenţia de presă Associated Press.

Ultima cursa de Formula 1 pe Continentul Negru a avut loc în sezonul 1993 în Africa de Sud. Pe de altă parte, Todt consideră că mediul înconjurător din Africa este ideal pentru organizarea unor etape din competiţiile de raliuri, inclusiv WRC.

"Africa este un teren fantastic pentru a organiza curse de stradă.

Ar putea fi WRC sau chiar Cross Country. Discutăm cu diverşi promoteri în privinţa posibilităţilor de a găzdui raliuri lungi şi analizam diverse oportunităţi pentru Africa, Europa, Asia şi în toată lumea", a mai precizat francezul.

Ultimul raliu de anvergura în Africa a avut loc în Kenya în 2003, însă etapa de WRC a fost anulată ulterior din cauza securităţii precare a piloţilor.

Via | Sporting Life

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru