Informații noi despre Volkswagen Amarok: motor V6 diesel dezvoltat de Ford

de Tiberiu Safta
Marti, 17.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se pregătește să lanseze noua generație a camionetei Amarok în acest an. După o serie lungă de imagini sugestive și informații oficiale, Volkswagen a confirmat, oficial, că noul Amarok va fi prezentat în 7 iulie. Modelul va fi produs în Africa de Sud și va fi oferit cu o serie de motoare termice, inclusiv un diesel V6.

Constructorul german a anunțat noua generație Amarok încă din 2020. De atunci au fost publicate o serie de imagini și schițe sugestive cu viitorul model. Din fericire, așteptarea nu va mai dura mult, deoarece Volkswagen a confirmat pentru publicația australiană CarExpert că noul Amarok va fi dezvăluit în 7 iulie.

Noul Volkswagen Amarok va împărtăși platforma cu actuala generație Ford Ranger, destinată pieței internaționale. Modelul va fi produs de către ovalul albastru la o uzină nouă din Africa de Sud. Față de predecesorul Amarok, noua generație va fi mai lungă, mulțumită unui ampatament mai lung cu 125 de milimetri. În total, caroseria noului model va măsura 5350 de milimetri în lungime, iar ampatamentul său măsoară 3220 de milimetri.

Ca motorizări, noul Amarok va fi oferit cu motoare termice. Lista motoarelor include mai multe versiuni ale propulsorului de 2.0 litri cu patru cilindri, inclusiv o versiune pe benzină. Însă, cel mai puternic propulsor va fi un motor V6 diesel de 3.0 litri preluat de la Ford Ranger, care dezvoltă 250 de cai putere și un cuplu de 600 Nm.

Noul Amarok va fi oferit în versiuni cu propulsie spate și tracțiune 4x4 temporară sau permanentă. Liniile de echipare de top Panamericana și Aventura vor fi echipate cu sistemul multimedia Ford SYNC 4 și jante de 21 de inch. Echipările de bază vor fi dotate cu jante de 17 inch.

Chiar dacă Amarok primește doar motoare termice, Volkswagen ia în considerare să lanseze și o versiune electrică în acest deceniu. Actuala generație Amarok, produsă încă din 2010, va continua să fie fabricată și produsă în piețele din America Latină.

via Motor1

Comentarii (4)

 • Catalin
  Înseamnă că vor avea nevoie de o autostradă sa aducă mașinile pe bătrânul continent
  2 6
 • Dan Voiculescu
  Dreptul VW să încerce să mai corupă cu TDI în 2023, dar și obligația noastră, a celor responsabili, să zădărnicim ca această meteahnă să mai facă prozeliți.
  3 13
 • Seriff
  @Dan Voiculescu? Sa corupa ce? Cam ce motor ai vrea sa aibe o masina de genul asta? 1.0 in 3 cilindrii sau sa fie electrica?
  Sa aibe autonomie 200 km?
  Asta e o masina care clar are nevoie de diesel, are nevoie sa traga, sa aibe cuplu ca lumea si o autonomie mare ca sa isi faca treba fara griji.
  5 2
 • @sheriff
  electrica pt cuplu, evident. iar gabaritul i-ar permite multe baterii. sau macar hibrida plug-in sa fi fost.

  la casare cu afumatorile diesel!
  2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru