OFICIAL: Noul BMW X3 va debuta în 2024. Motorizare PHEV și producție în Africa de Sud

de Tiberiu Safta
Luni, 03.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat oficial că viitoarea generație X3 va debuta în 2024. Noul model va aduce o versiune cu motor hibrid cu încărcare la priză, iar SUV-ul va fi produs în Africa de Sud.

Actuala generație BMW X3, a treia la număr, datează încă din 2017. Modelul a primit un facelift în 2021 și este pe cale să fie înlocuit de iterația cu numărul 4. Asta pentru că BMW tocmai a confirmat că noua generație X3 își va face apariția în 2024. Alături de acest anunț, bavarezii ne oferă și câteva informații importante despre viitorul model.

Astfel, viitorul X3 va avea o versiune cu motor hibrid cu încărcare la priză. Această motorizare va reveni în gama SUV-ului după ce a fost retrasă în 2021. Deocamdată, BMW nu a dezvăluit mai multe informații despre motor.

Constructorul bavarez mai confirmă că noul X3 va fi produs în Africa de Sud, la uzina de la Rosslyn. Această uzină a fost înființată în 1968 și a produs 1.6 milioane de mașini până în prezent. Recent, BMW a anunțat că fabrica africană va beneficia de o investiție în valoare de 200 de milioane de euro pentru producția de vehicule electrificate.

La final, noul X3 va primi și o versiune pur electrică, iX3.

Față de actuala generație, viitoarea versiune electrică va fi bazată pe noua platformă dedicată Neue Klasse, astfel că nu va mai împărtăși platforma cu versiunile cu motoare termice.

via BMW

Comentarii (7)

  • Eduard
    Oau, revolutionar, phev in 2024, anul in care Honda anunta bateriile solid state.
    Succesuri mai bemve!
    5 5
  • Mircea Badea
    :)) suv manelistic made in banana land..
    2 2
  • unuldinmultime
    Sa cumperi BMW produs in Africa... ce sa zic... "calumea". Vorba lui Dorel: Japoniaaaa :)
    2 2
  • Bmw are fabrica în Africa de Sud din 1973, iar prin anii '90, cam 80% dintre seriile 3 destinate pt SUA, Japonia, Coreea de Sud au fost produse acolo, este una dintre cele mai vechi fabrici Bmw, din afara Germaniei .
    4 0
  • pacepa
    Daca erau probleme cu fabrica din AdS sigur o inchideau pana acuma. AdS nu e in nici un caz banana country. Poate o sa devina dupa ce pleaca albii de-acolo. Cetitorul neaosh de pe automarket nu se dezminte. Mintea e tot la nivel de banana cantri.

    PHEV e exact ce iti trebuie daca stai in oras si ocazional bagi o tura mai lunga.
    1 2
  • tc1900
    africa de sud e pt cei ce nu stiu tara, unde s-a ajuns ca zone intregi sa stea fara curent cateva ore pe zi

    se fura transformatoare, cabluri , echipamente din centrale

    https://www.africanews.com/2023/06/03/south-africa-power-cuts-suspended-until-further-notice-eskom/

    black power..
    0 0
  • In Africa de sud doar se finalizează asamblarea… nu se construiesc. Nu o sa exporte X3 in Europa asamblat in Africa de Sud… nici un stres.
    Se cheamă CKD-uri, adică se trimit mașinile parțial asamblate de la fabrica “mama” cu tot ce trebuie si doar se finalizează asamblarea. BMW are cel puțin 5 locații in lume unde face așa ceva (Egipt, Brazilia, Africa de Sud etc.) … simplu, pentru taxe.
    X3 va fi produs in Spartanburg (SUA), China si San Luis Potosi (Mexic).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru