FIA impune restricţii severe pentru utilizarea pneurilor în Germania

de Daniel Popescu
Vineri, 05.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat restricţii majore pentru presiunea în pneuri şi unghiurile de cădere ale acestora, precum şi interzicerea inversării pneurilor dreapta cu cele de pe partea stângă.

FIA a fost de acord cu solicitarea celor de la Pirelli de a impune anumite restricţii în privinţa utilizării pneurilor, cu scopul de a evita repetarea penelor de cauciuc înregistrate în Marele Premiu al Marii Britanii.

Astfel, echipele sunt obligate să folosească la start o presiune minimă de 1.1 bari în pneurile faţă şi spate, iar în timpul rulării pe circuit presiunea trebuie să fie de minim 1.38 bari pentru pneurile faţă şi minim 1.31 bari pentru cele spate.

De asemenea, unghiurile de cădere ale pneurilor au fost limitate la cel mult patru grade pentru puntea faţă şi cel mult 2.5 grade pentru puntea spate. Nu în ultimul rând, FIA a interzis echipelor să schimbe pneurile de pe partea dreaptă cu cele de pe partea stângă.

Urmareste Automarket
"Pneurile faţă şi spate trebuie utilizate pe partea monopostului pentru care au fost desemnate, fără înlocuirea cu cele de pe partea cealaltă.
Va fi responsabilitatea fiecărei echipe ca monoposturile să respecte aceste reglementări tot timpul"
, precizează FIA într-un comunicat de presă.

Practic, prin aceste măsuri, FIA a acoperit trei dintre cele patru cauze anunţate de Pirelli pentru penele suferite de Pirelli la Silverstone.

Via F1Fanatic

Comentarii (2)

  • Antrenament Germania 1 Mercedes 1HAM- 2ROS 3KIMI
    4 2
  • Da dupa 1 ora si Kimi a picat pe5
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru