FIA nu a acceptat nicio echipă nouă pentru sezonul 2016 sau 2017

de Daniel Popescu
Luni, 17.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a respins ambele candidaturi primite din partea unor echipe care intenţionau să se alăture Formulei 1 în sezonul 2016 sau 2017.

Esential 2 este numarul echipelor care au aplicat pentru a concura in sezonul 2016 sau 2017
FIA a deschis în prima jumătate a anului un nou proces de selecţie pentru o echipă care să se alăture grilei de start a Formulei 1 pentru sezonul 2016 sau 2017, iar ulterior a prelungit termenul limită până la care acestea se puteau înscrie în competiţie până la finalul lunii iulie.

Forul mondial a primit două propuneri concrete, însă după ce a analizat dosarele a decis că niciuna dintre echipe nu este suficient de bine pregătită pentru a concura în Marele Circ în viitorul apropiat.

"Niciuna dintre aplicaţii nu a respectat criteriile FIA pentru echipe noi, în ciuda faptului că au avut oportunitatea de a-şi prezenta cazul. Această rundă de aplicaţii este acum închisă", precizează FIA într-un comunicat de presă.

Niciuna dintre aplicaţii nu a respectat criteriile FIA pentru echipe noi.

FIA
Comunicat de presa
Forul mondial nu a menţionat identitatea celor două echipe care au depus dosare, însă surse citate de publicaţia Autosport afirmă că printre ele nu se număra şi ART Grand Prix, echipa de GP2 despre care s-a vehiculat că ar putea concura în Formula 1 ca satelit pentru McLaren-Honda.

Astfel, în sezonul 2016 vor concura 11 echipe, singura noutate urmând să fie Haas. Totuşi, în cazul în care un constructor va fi interesat să concureze în Formula 1, este foarte probabil că FIA să redeschidă procesul de selecţie.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru