FIA nu consideră oportună realizarea unei competiţii pentru femei

de Daniel Popescu
Vineri, 03.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a respins propunerea lui Bernie Ecclestone pentru realizarea unei competiţii de Formula 1 pentru femei. "Femeile vor să concureze la acelaşi nivel cu bărbaţii", spun oficialii FIA.

Bernie Ecclestone a propus recent realizarea unei competiţii de Formula 1 dedicată exclusiv femeilor, cu ideea ca etapele să aibă loc înainte de cursele din Marele Circ.

Ideea nu este însă pe placul lui Michele Mouton, preşedintele Comisiei F1 pentru femei în motorsport, care afirmă că ideea ar trebui totuşi analizată.

"Ideea unei competiţii integrale pentru femei nu este ceva ce am respinge fără o dezbatere corespunzătoare. Dar din experienţa mea ca şi competitor, cred cu adevărat că femeile vor să concureze de la egal la egal cu bărbaţii. Au demonstrat pe parcursul deceniilor că acest lucru este posibil, chiar dacă numărul lor a fost scăzut", a declarat ea în cadrul unui comunicat de presă.

Cu toate acestea, Mouton a fost mult mai dură într-o declaraţie recentă făcută pentru Associated Press, în care a afirmat că este foarte dezamăgită de propunerea lui Ecclestone, chiar dacă aceasta a venit ca urmare a scăderii de audienţă din Formula 1.

"Poate că atunci când vede că audienţa F1 scade se gândeşte la soluţii şi că femeile sunt doar pentru spectacol.

Sunt deranjată şi foarte dezamăgită", a precizat ea.

Via The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru