FIA nu intelege pozitia constructorilor europeni

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.06.2009
FIA este surprinsa ca producatorii europeni de automobile sprijina echipele de Formula 1 in conflictul cu forul mondial.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a emis luni un nou comunicat de presa, acesta fiind destinat de data aceasta Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Reactia forului mondial vine la numai 3 zile dupa ce ACEA a anuntat oficial ca sprijina pozitia adoptata de FOTA in conflictul cu FIA. Organismul condus de Max Mosley sustine ca implementarea unui buget maxim va ajuta constructorii sa economiseasca pana la 1.5 miliarde de euro pe an.

"FIA este surpinsa ca ACEA a respins initiativa FIA de a reduce costurile in Formula 1. Obiectivul FIA este de a permite constructorilor din F1 sa participe cu cat mai multa economie mentinand beneficiile sportive, tehnice si de marketing pe care le ofera sportul", se arata in comunicatul de presa al FIA.

Forul mondial a dezvaluit ca bugetul Scuderiei Ferrari pentru participarea in Formula 1 se ridica la 400-500 de milioane de euro, lasand totodata sa se inteleaga ca ar fi dispus sa permita constructorilor sa concureze chiar si cu un buget de 200 de milioane de euro.

"Potentialele economii nu sunt imateriale: reducerea costurilor celor 5 constructori de la 400-500 de milioane de euro raportate de Ferrari la un nivel de 200 de milioane de euro ar oferi de la 1 la 1.5 miliarde de euro pe an in industria auto.

Chiar daca o echipa precum Ferrari ar putea sa cheltuie in continuare 200 de milioane de euro prin reducerea costurilor, ceilalalti vor putea concura pentru mai putin de o treime din acest buget", sustine FIA in comunicat.

In plus, FIA sustine ca Porsche s-a impotrivit punctului de vedere comun adoptat de constructorii europeni, ceea ce ar putea sugera dorinta germanilor de a intra in Formula 1 intr-un viitor nu foarte indepartat. De asemenea, FIA s-a arata dispusa se se intalneasca cu reprezentatii ACEA pentru a discuta despre acest lucru.

Via | FIA

Taguri: FIA, FOTA, buget, cost, reducere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru