FIA retrage numărul 17 din Formula 1 din respect pentru Bianchi

de Daniel Popescu
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat că numărul 17, purtat de Jules Bianchi în sezonul 2014, nu va mai fi disponibil pentru piloţi din respect pentru fostul pilot francez, care a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Esential 17 a fost numarul purtat de Jules Bianchi in Formula 1
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat luni retragerea din Formula 1 a numărului 17, care a fost purtat în sezonul 2014 de Jules Bianchi.

Decizia a fost luată în semn de respect pentru fostul pilot al echipei Marussia, care a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă ca urmare a rănilor suferite în accidentul din Marele Premiu al Japoniei din 5 octombrie. Începând de anul trecut, piloţii din Formula 1 sunt liberi să-şi aleagă numărul cu care vor concura pe tot parcursul carierei.

"Jean Todt, preşedintele FIA, a anunţat că numărul 17 va fi retras din campionatul Formulei 1 în onoarea lui Jules Bianchi. Întrucât numerele sunt alese personal de fiecare pilot, FIa crede că este un gest adecvat să retragă numărul 17 purtat de Bianchi. Prin urmare, acest număr nu mai poate fi folosit pentru un monopost care concurează în Formula 1", precizează forul mondial într-un comunicat de presă.

Bianchi va fi inmormant marţi, 21 iulie, la Nisa, în oraşul său natal.

Via FIA

Comentarii (2)

  • Frumos gest!!! Race in Peace!!! JB17
    3 0
  • Frumos gest!!! Race in Peace!!! JB17
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru