FIA schimbă din nou regulamentul de testare al flexibilităţii aripilor

de Daniel Popescu
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a modificat încă o dată modul în care testează flexibilitatea aripilor faţă, în urma speculaţiilor că Red Bull şi McLaren au identificat o metodă prin care pot ocoli regulamentul.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit miercuri că Ferrari s-a adresat forul mondial după ce a considerat că McLaren şi Red Bull utilizează aripi faţă care au proprietatea de a deveni excesiv de flexibile la viteză mare, prin "rotirea" acestora înapoi în jurul axei.

Metoda ar avea implicaţii majore, întrucât permite creşterea vitezei pe liniile drepte, iar FIA a reacţionat imediat la aceste informaţii.

Până acum, forţa de 102 kg aplicata aripii faţă era poziţionată la 800 mm de centrul aripii şi la 795 mm de centrul monopstului, însă această arie a fost extinsă cu 150 mm, suficient pentru a identifica o eventuală abatere de la regulament. Conform regulamentului, în cadrul acestui test aripa faţă poate fi flexibilă cu cel mult 20 mm.

Urmareste Automarket
Potrivit unor informaţii neoficiale, toate echipele au trecut nouă versiune a testului impusă de FIA la Suzuka.
Totuşi, nu este cunoscut dacă McLaren şi Red Bull au efectuat modificări la aripi înaintea acestui Mare Premiu, în condiţiile în care echipele au fost informate în prealabil de FIA de modificarea regulamentului pentru testarea flexibilităţii.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Iarasi Ferrari se duc sa se planga la Todt :). Marea echipa Ferrari.
    Pro team ever.
    15 21
  • Iarasi vorbesti numai prosti
    16 10
  • fara foc nu iese fum. Fiecare echipa a reclamat cate ceva la vremea ei.
    15 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru