FIA: "Schumacher trebuia penalizat la Monza"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Derek Daly, unul dintre comisarii de cursă de la Monza, susţine că Michael Schumacher ar fi trebuit penalizat pentru modul în care s-a apărat în faţa lui Lewis Hamilton.

Fost pilot de Formula 1, Derek Daly a fost unul dintre comisarii de cursă de la Marele Premiu al Italiei, care a condus la apariţia a numeroase controverse privind modul în care s-a apărat Michael Schumacher de atacurile succesive ale lui Lewis Hamilton.

Pilotul echipei Mercedes GP a fost avertizat de două ori să nu-şi schimbe de prea multe ori traiectoria în timp duelurilor, însă în cele din urmă forul mondial nu a luat nicio decizie împotriva sa. Daly susţine însă că Schumacher a scăpat nepedepsit pentru simplul motiv că nu a avut timp să se uite pe reluări şi că o penalizare de tip drive-through ar fi trebuit impusă.

"În turul 20, directorul de curse Charlie Whiting a cerut comisarilor să analizeze un incident între Felipe Massa şi Jarno Trulli în a doua şicană. În timp ce mă uitam la reluarea video a incidentului, am ratat incidentul Schumacher - Hamilton care s-a petrecut în acel moment. După ce m-am uitat din nou acasă, cred că Schumacher ar fi trebuit să primească o penalizare drive-through.

A fost avertizat în mod repetat şi nu vrei să vezi acest stil de pilotaj la viitoarea generaţie de piloţi. Noi, comisarii, probabil că l-am dezamăgit pe Whiting în această privinţă", a declarat el.

Hamilton l-a depăşit în cele din urmă pe Schumacher în turul 27 al cursei şi a terminat pe locul patru.

Via | F1Times

Comentarii (10)

  • Ce tamoenie
    Asa imi vine sa injur acum, dar ar fi lipsit de respect fata de acest site si oricum nu m-ar auzi cine trebuie.

    "şi nu vrei să vezi acest stil de pilotaj la viitoarea generaţie de piloţi"

    Intr-adevar, e mai bine sa se mearga civilizat, ca pe autostrada. Ca doar asta inseamna Formula 1. Sau nu ?
    41 13
  • Ce tampenie
    Asta am vrut sa scriu. Scuze pentru dublu post.
    22 11
  • Penalizare!
    Pacat ca nu se dau penalizari si pentru prostie..... Adica dupa ani si ani si ani si ani ai parte de un spectacol tottal si vine un oligofren stafidit, vai mama lui, si spune ca acest spectacol trebuie penalizat? Cum dracu poate fi lasat un astfel de cretin sa vorbeasca? cum dracu poate sa zica un obiect ca asta " ca nu vrei sa vezi asa c eva si la generatiile urmatoare" cum dracu.... Adica ce sau cum ar trebui sa fie F1? Atunci de ce nu aleg obiectele astea de la FIA castigatorul de Vineri sau Joi inaintea cursei iar cursa propriuzisa sa se desfasoare in spatele Safety Car-ului pentru ca nu cumva sa fie incalcat ierarhia impusa si nu cumva sa fie un incident provocat de protectia de viziera care o arunca pilotul....... Bu sunt fan MS, nu mi-a placat niciodata dar ce a facut el in cursa asta a fost spectacol care pe mine personal m-a incantat la culme si m-am bucurat ca face parte din prezent si nu este doar istorie.
    P.S. Nu aveti cumva adresa de email a obiectului de la FIA sa ii pot zice si lui direct despre cat de cretin este?
    30 14
  • Parere si suspiciuni
    Daca inaintea reactiei&declaratiei lui Derek Daly(comisar FIA), duelul ar fi fost intre Scumecher si un Ferrari sunt peste 80% sigur ca ar fi existat postari gen "dupa umilinta data de Scumacher, Ferrari incearca sa se scuze cu ajutorul celor de la FIA", insa din pacate(pentru aceia care ar fi postat) pe "scena" rolul personajului negativ nu este jucat de "actorul" dorit de ei ci de unul de culoare ;)) Cu siguranta ati inteles ideea ;)
    7 14
  • formula1
    asta e diferenta intre GENERATII, niciodata n-o sa-l vedem pe SCHUMACHER pilotand ca o DOMNISOARA.
    26 10
  • @george
    pai daca pe autostrada nu te lasa ala din fata sa-l depasesti nu stiu daca ti-ar placea
    10 14
  • ?
    ce imi place de hasmilton acuzand de agresivitate pe alt pilot :)))
    in sfarsit un duel interesant in care a fost ceva actiune. da, a fost mai agresiv decat amabilitatea in depasiri impusa in ultima vreme, dar mie imi place mai mult asa. Adica, pilotul din fata nu are nicio sansa regulamentar sa se apere. drs, kers, si nu ai voie sa schimbi decat o data directia? Preferam sa ne uitam la cate un duel in curse unde depinde de talentul pilotului ce face, sau numaram totalul de depasiri pe tabela electronica, si atunci introducem pilotii la joystick pe playstation?
    18 2
  • @ barichelu
    N-ai inteles nimic. Stai jos, ai nota 4.
    5 5
  • Ca la soareci
    Propun FIA sa organizeze cursele ca la soareci: fiecare masina sa ruleze pe un culoar separat...
    8 1
  • da... il simpatizez pe hamilton dar cred ca schumacher nu a gresit... s-a aparat agresiv dar nu putea sa-i faca loc lui ham pur si simplu.... pe de alta parte englezul s-a vazut ca a fost timorat si prudent dupa controversele in care a fost implicat in prima parte a sezonului...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru