FIA suspectează Red Bull de încălcarea regulamentului tehnic!

de Daniel Popescu
Duminica, 22.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Delegatul tehnic al FIA susţine că Red Bull a încălcat regulamentul tehnic în calificări din cauza utilizării unor setări interzise pentru motor.

Red Bull Racing se află în faţa unei noi controverse majore cu privire la respectarea regulamentului tehnic, însă de data aceasta acuzaţiile nu mai sunt formulate de echipele rivale, ci chiar de către FIA.

La finalul calificărilor de sâmbătă, conform procedurilor obişnuite, monoposturile Red Bull au fost inspectate de Jo Bauer, delegatul tehnic al FIA, care a anunţat că a identificat o încălcare a regulamentului tehnic. Bauer susţine că ambele monoposturi Red Bull au utilizat setări pentru motoare prin care unitatea furnizează un cuplu mai mic decât în mod obişnuit la turaţii medii, element care ar putea avea un efect aerodinamic, lucru interzis de regulament.

Urmareste Automarket
"După ce am examinat setările motoarelor pentru monoposturile 1 (Sebastian Vettel) şi 2 (Mark Webber), a devenit aparent că cuplul maxim al ambelor motoare este semnificativ mai mic la turaţii medii decât am văzut la alte evenimente.
În opinia mea, aceasta este o încălcare a articolului 5.5.3 a regulamentului tehnic al Formulei 1, întrucât motoarele sunt capabile să ofere un cuplu mai mare la o anumită viteza la turaţii medii. În plus, aceasta setare artificială alterează caracteristicile aerodinamice ale ambelor monoposturi. Predau această problemă comisarilor"
, a precizat Bauer într-un comunicat de presă.

Conform procedurilor FIA, delegatul tehnic are posibilitatea să constate anumite încălcări ale regulamentului tehnic, însă numai comisarii de cursă de la Hockenheim au puterea de a decide dacă Red Bull a încălcat regulamentul tehnic.

În cazul în care comisarii vor considera că acuzaţiile lui Bauer sunt reale, Red Bull Racing riscă excluderea din Marele Premiu al Germaniei. În acest moment nu este cert dacă problema va fi analizată de comisari înainte sau după cursa de duminică.

Via FIA

Comentarii (7)

  • Oups!
    10 3
  • Hopa, iar umbla cu cioara vopsita. Prea isi revenisera dintr-o data, era ceva suspect.
    16 4
  • Sunt ferm convins ca nu se va lua nici o masura.
    2 0
  • Cine a dat unlike la comment, inseamna ca este Taur
    8 3
  • Iar au "gasit" geniile de la red bull miracole in ale ingineriei (a se citii ilegalitati)!?Pai o cam fac de aproape trei ani,nu cred ca toate au fost ilegale,dar multe din ele au ocolit des regulamentul,asta e doar ultima...daca va fi considerata asa!Toti la un moment dat au procedat asa,insa,de teama reclamei negative sau de rusine,(daca exista la sumele ce se invart acolo),au renuntat sau nu mai au influenta in F1 pe care o au cei ce detin red bull si tot ce inseamna acest mare concern.Nu vedeti ca aceasta marca a monopolizat sportul mondial,cica prin sponsorizari...de la toalete publice pana la avioane si au pus marca!E clar ca fac legea in ceea ce inseamna recrutare,promovare in sporturi de orice fel...cititi doar cateva articole despre "celebrul" doctor Marko (sau cum il va chema),el taie si spanzura intr un stil nu tocmai democratic in lumea sportului unde ei "finanteaza".Deci nu m ar mira sa fie o "era" red bull prin care sa si sporeasca averea si puterea prin orice metode...si tot de citit si adevarata fata a bauturii de la care a pornit totul,inca un exemplu cum cu bani si influenta poti vinde pe post de alment,bautura,o substanta ce poate avea efecte extreme pentru organism...!?Concluzie: ar fi ultimul lucru de care m as mira in ceea ce i priveste pe cei din red bull F1.... !
    10 3
  • Daca nici de data asta cei de la Red Bull nu patesc nimic.....tinand cont ca nu e prima oara cand incalca regulamentul.
    2 0
  • cosmin
    fia ar trebui sa penalizeze serios echipa red bull ca de prea multe ori au incercat sa triseze
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru