FIA susţine că evacuările utilizate de Williams şi Caterham sunt ilegale

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a informat Williams şi Caterham că sistemele de evacuare testate la Barcelona nu respectă regulamentul tehnic întrucât au efecte aerodinamice.

Williams şi Caterham ar putea fi nevoite să schimbe designul sistemelor de evacuare introduse pe noile monoposturi din acest sezon, după ce FIA a informat ambele echipe că soluţiile adoptate încalcă regulamentul tehnic.

Noul monopost Williams FW35, prezentat în premieră marţi pe circuitul de la Barcelona, are un sistem de evacvuare de tip Coandă în apropierea căruia există două fante cu un aparent rol aerodinamic, în timp ce monopostul Caterham are o singură astfel de fantă în spatele evacuării.

Un purtător de cuvânt al Williams spune însă că echipa va solicita un punct de vedere detaliat înainte de a lua decizia de a schimba designul sistemului de evacuare.

Urmareste Automarket
"Echipa a vorbit cu FIA în această dimineaţă după ce a fost abordată de forul mondial şi atunci am fost informaţi despre acest punct de vedere.
Echipa aşteaptă acum o clarificare suplimentară, iar o decizie cu privire la acest design va fi luată înainte de prima cursă"
, a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Echipele au libertatea de a utiliza în teste orice fel de sisteme, chiar dacă acestea încalcă flagrant regulamentul tehnic. Legalitatea unui monopost poate fi contestată doar în cadrul unui Mare Premiu, astfel că Williams şi Caterham pot continua să utilizeze actualul design pe tot parcursul testelor de la Barcelona.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru