FIA va clarifica regulamentul pentru dublu-deflector

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.03.2010
FIA va clarifica solutiile tehnice adoptate de unele echipe pentru dublu-deflectoare inainte de Marele Premiu al Australiei de peste doua saptamani.

Prima cursa a noului sezon competitional nu a fost lipsita de controverse pe tema regulamentului tehnic. Dupa ce McLaren a fost acuzata pentru inovatia adusa sistemului de ventilare, deflectoarele echipelor au intrat din nou in vizorului forului mondial.

Potrivit unor informatii neoficiale, FIA a constatat ca cel putin trei echipe, printre care McLaren si Mercedes GP, au profitat de o lacuna in regulamentul tehnic pentru a implementa un spatiu liber cat mai mare in deflector, pentru a maximiza efectele aerodinamice ale dispozitivului.

Permisiunea de a utiliza un astfel de spatiu face parte din regulament, insa FIA a ajuns la concluzia ca cele trei echipe au interpretat regula prea agresiv. Din acest motiv, se anticipeaza ca FIA va anunta la timp masurile pe care le va lua in acest sens pentru ca echipele sa poata modifica dublu-deflectoare inainte de Marele Premiu al Australiei de la finalul lunii martie.

Cu toate acestea, informatiile potrivit carora cele trei echipe incalca regulamentul tehnic nu sunt conforme cu realitatea, intrucat acestea doar au exploatat in mod agresiv litera regulamentului.

Via | Autosport

Comentarii (9)

  • bai n-am mai pomenit asa ceva...
    hotul ala de brawn si hotii aia de la mclaren nu se mai satura de "inovatii inovative" de vreo 2-3 ani incoace... mclaren cand nu fura de la altii, fura regulamentul... rusine!
    4 11
  • burningule
    Tu nu vezi ca tot ce fac aiestea de la meclaren ii sa mareasca golurile de dedesubt si de deasupra motorului? I-a pune FIA sa le-astupe, sa vezi atunci comedie:). Nu mai zic nimic ca vad ca tare ma critica domnii mari de la meclaren. La ei nu s-o inventat pamfletu:))
    3 5
  • TeamClown
    Eu zic sa fugi dupa ei, Sherlock, si sa-l recuperezi. Am auzit ca ofera si recompensa. Cica primesti public capabil sa rada la glume ieftine.
    6 2
  • BurningFlame, diesel08
    Altceva mai aveti de comentat?
    4 4
  • salutare
    ma disperati deja cu astfel de comentarii de gradinita!Mclaren face asta gresit,Mclaren nu face decat carute,ia mai vedeti-va lungul nasului,si daca numai asta stiti sa faceti spunand ca va pricepeti la Formula1,va invit sa va faceti un site propriu in care sa comentati numai voi!!!
    ps.Sa va fie rusine de felul cum ati vorbit ieri,cu o fata!Taranoi de 2 bani,faceti niste cursuri de bun simt,ca va lipseste cu desavarsire!!!!!!!
    6 2
  • NeoGalaxy
    @Mad79: Eu astept sa faci site-ul acele pentru ca nu exista nimeni altcineva care sa aiba comentarii mai plictisitoare, mai deplasate si mai ales goale de orice informatie decat tine. Asa ca te invit sa faci acel site sa-mi arati ca oamenii se pot schimba. Si am vorbit ieri cu o fata cum? Cine zice ca Alexandra este o fata? Cine zice ca tu esti barbat si ai 31 de ani? Esti pe internet, poti sa fii oricine, nu inseamna ca asa esti si in realitate. Sau nu stiai ca userul tau, mad79 este o alta identitate, virtuala, creata de tine pentru o nevoie? Nevoia de a te loga pe site-ul asta. Crezi ca Alexandra este o fata? Eu nu am crezut niciodata, dar am crezut ca are maxim 15 ani si este indragostit(a) de Kimi. Si am crezut asta pentru ca este usor influentabil(a) si se crede o victima. Asta nu inseamna ca asa este in realitate, dar... pe net poti fii orice :)\

    Sa-ti mai explic ca pe net, folosim niste avatare? Nici nu cred ca intelegi termenul dar, poti sa cauti pe net sa vezi cum sta treaba. SI ca sa nu fiu rau, iti spun sincer, ca tu, cu siguranta nu te pricepi deloc la Formula 1. Din pacate, realitatea este cruda, dar tot realitate ramane :)))
    Vrei sa te disper si mai mult? Sa vezi ce simplu este :)))
    3 6
  • buna
    intoarcte neo in galaxia ta si stai acolo,pentru binele tuturor!!!!
    Spui ca posturile mele sunt lipsite de ortce informatie si ca sunt plictisitoare.Poate ca sunt plictisitoare,ar lipsite de informatii nu sunt.Spre exemplu,inca de acum 2 luni scriam a decizia de a pleca in cursa cu aceleasi pneuri cu care se incheie antrenamentele este o idee proasta,iar acum asa se si dovedeste,prin lipsa spectacolului de pe circuit din timpul cursei.
    Daca Alexandra nu este o fata insemna ca are mari probleme de identitate sau ca tu nu mai recunosti un barbat de o femeie!!!
    7 2
  • NeoGalaxy
    LOOOOOOOOOOOOOL :PPPP Ti-am explicat simplu ca pe net folosim avatare. Stii ce sunt avatarele? Stii cu ce se mananca? Sau tu saracul de tine esti paralel cu orice tine de cultura si cunoastere? Cauta pe net daca vrei.

    Dar uite ca-ti explic eu cat se poate de simplu.
    - deci folosim avatare, niste "personalitati" virtuale. Adica nu sunt neaparat cum suntem noi in realitate ci doar niste masti pentru diferite ocazii. Vezi ce frumos am spus? Masti pentru diferite ocazii. Adica fete, adica variante ale aceluias eu, doar ca adaptat unor nevoi.
    - este Alexandra o fata? Sincer nu stiu, are ca avatar un baiat, Kimi, deci poate sa fie si baiat, poate sa fie si un fan Kimi si poate sa fie si indragostita de Kimi. Toate sunt la fel de posibile, probabile si sa vezi la fel de adevarate.
    - NeoGalaxy, este personalitatea mea, avatarul meu pe net. Neo inseamna ceva, Galaxy altceva, unite pentru mine inseamna speranta unei noi galaxii mai bune, mai culte si poate mai cultivate. Probabil te-am pierdut de tot aici :)
    - F1Alonso, este numele altui user, de aici, asta inseamna ca ori este baiat, ori ii place Formula 1 ori... este campionul mondiat Fernando Alonso care postea aici... ca sa vezi... toate sunt posibile, probabile si adevarate dar... realitatea este cu totul asta. Cel care posteaza nu este nici spaniol si nici campion in Formula1 is nici nu-l cheama Alonso dar ii place Formula 1 si este fan Alonso.
    - MikaHakkinen: alt user, aceasi deductie, totusi tu crezi ca este Mika Hakkinen, campionul mondial 98 si 99 si pentru ca are aici user, zici sa-l ascutam, ca stie el zice. FALS :)
    - Acum 2 luni scriai despre chestia cu pneurile? La fel spuneai ca monoposturile vor arata foarte diferit comparativ cu cele din teste si cu cele din sezon. FALS. Vor arata foarte asemanator dar cu mici diferente. Tot 4 pneuri vor avea, tot aceeasi caroserie si tot un pilot + 1 volan + 1 motor. Deci la baza sunt acelasi lucru, dar vor exista ceva diferente vizuale si de design daca vrei, doar ca nu vor fii diferente masive, pentru ca conform regulamentului... nu au voie sa modifice masina fundamental dar au voie sa aduca diferite modificari masinii. Deci... ESTI PARALELE CU FORMULA 1.
    - mai vrei sa-ti explic ceva? Iti spun sincer ca sa nu te superi pe mine. Nu intelegi, nu pricepi si nu faci decat sa te bagi in seama pentru ca asa iti place tie. Nu zic nimic de ura contra Ferrari pentru ca imi este mila de tine daca chiar simti asa ceva.
    - toate comentariile tale sunt in totalitate, goale de orice inteles si de orice substrat logic. Nu te supara pentru ca tie iti place asa.
    - iti mai spun ceva, daca castiga Jenson, nu conta cat de plictisitoare era cursa, erai primul care posta si ii laudai si ziceai cat de prosti sunt cei de la Ferrari care au fost mai slabi in teste decat echipa ta favorita, McLaren. Daca vrei am si dovezi :))))

    Deci Mad79... poate esti nascut in 1979 si te cheama Madalin.... dar pe net poti sa fii orice :) Sa tii minte asta, netul este o retea foarte foarte foarte vasta, in care oricine poate sa fie orice. Poti sa fii o inteligenta artificiala mai putin avansata care se da mare si incearca sa vada limitele curiozitatii rasei umane, poti sa fii un handicapat care nu poate vorbi sau auzii (scuze dar este posibil si asta, sexul nu conteaza) si eu nu voi stii, poate niciodata cine esti cu adevarat.
    3 6
  • alb-rosu
    Mama Neo....mai ai frate? Cred ca te plictisesti de moarte si stai toata ziua pe automarket! Lasa omul in pace, nu mai face tu teoria chibritului, ca nu esti tu cel mai destept!
    Lasa dovezile ca daca iau la analizat comment-urile tale te fac praf!

    Si inca ceva, daca tot ne ascundem dupa avatare, inteligente artificial, retele si alte chestii IT...nu vrei sa ne vedem si in realitate miercuri seara. Te invit in Stefan cel Mare la un Dinamo - stoaia. Hai ca ajungi repede din Militari!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru