FIA va modifica regulamentul Safety Car-ului în 23 iunie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
FIA a anunţat că va modifica regulamentul în privinţa Safety Car-ului pentru a evita repetarea unor situaţii similarii cu cele de la Monaco.

Michael Schumacher a fost penalizat cu 20 de secunde în Marele Premiu al statului Monaco după ce l-a depăşit pe Fernando Alonso în ultimul tur, la câteva secunde după ce Safety Car-ul intrase în pitlane.

Comisarii de cursă au dictat penalizarea în virtutea articolului 40.13 din regulamentul sportiv, care prevede că "dacă cursa se încheie când Safety Car-ul este pe pistă, acesta va intra în pitlane la sfârşitul ultimului tur şi monoposturile vor trece linia de sosire fără depăşiri".

În schimb, cei de la Mercedes GP au considerat ca evenimentul nu s-a încheiat sub Safety Car, întrucât acesta a stins luminile de avertizare când a intrat în pitlane.

În urma acestor neclarităţi, FIA a anunţat joi că va propune modificarea regulamentului în cadrul Consiliului Mondial, care se va reuni în 23 iunie.

"Problemele identificate în ultimul tur al Marelui Premiu al statului Monaco au arătat o lipsă de claritate în aplicarea regulii potrivit căreia depăşirile sunt interzise sub Safety Car.

Ajustarea regulamentului este necesară pentru a clarifica procedura pe care maşinile trebuie să o respecte când ultimul tur este controlat de Safety Car, iar semnalizările pentru echipe şi piloţi trebuie să fie mai clare".

"Aceste ajustări vor contribui pe viitor la evitarea problemei întâmpinate pe Marele Premiu al statului Monaco. Comisia Formulei 1 va propune un amendament la Regulamentul Sportiv pentru această problemă. Aceste amendamente vor fi luate în considerare la următoarea întâlnire a Consiliului Mondial al FIA de la Geneva din 23 iunie", se precizează într-un comunicat de presă al forului mondial.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru