FIA va ratifica vineri noul regulament al motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.12.2010
FIA va adopta vineri noul regulament pentru 2013, care prevede introducerea unor motoare turbo de 1.6 litri, potrivit informaţiilor din presa internaţională.

Consiliul Mondial al FIA se va reuni vineri pentru a ratifica o serie de regulamente pentru Formula 1, cea mai importantă decizie fiind anticipată în privinţa noilor motoare pentru sezonul 2013.

Potrivit unor informaţii dezvăluite la sfârşitul săptămânii trecute de BBC şi confirmate joi seară de publicaţia Autosport, Formula 1 va utiliza motoare turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2013.

Puterea noilor unităţi va fi suplimentata prin intermediul mai multor tehnologii, printre care şi KERS, care vizează eficientizarea consumului de carburant cu până la 50%.

Potrivit surselor citate, Jean Todt, preşedintele FIA, a fost cel mai aprig susţinător al introducerii unor motoare mai "curate" în Formula 1, care să impulsioneze companiile să investească bani prin intermediul contractelor de sponsorizare. În plus, FIA doreşte ca Formula 1 să adopte un regulament tehnic care să corespundă cu evoluţia industriei auto, orientată din ce în ce mai mult spre tehnologii "verzi".

Pe lângă adoptarea formală a noului regulament tehnic pentru sezonul 2013, este foarte posibil ca FIA să anunţe calendarul final al sezonul 2011 şi detalii concrete despre introducerea aripilor spate flexibile, revenirea sistemului KERS şi interzicerea dublu-deflectoarelor şi a sistemului F-duct.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • toreador023
    FIA
    bun....abia astept.
    3 2
  • Bataie de joc. Oare cum se vor auzi? Ca un logan cu toba sport..
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru