FIA vrea sa impuna limitarea bugetelor in F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.02.2009
FIA intentioneaza sa impuna un buget maxim anual pentru fiecare echipa cu scopul de a reduce si mai mult costurile in Formula 1.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) intentioneaza sa introduca noi masuri drastice pentru reducerea costurilor, desi o mare parte dintre acestea au fost deja aprobate pentru sezonul 2009.

Prin aceste masuri, FIA vrea ca echipele independente sa aiba viitorul asigurat in Formula 1 si, de asemenea, sa atraga noi echipe in competitie. Astfel de masuri ar veni astfel in sprijinul unor echipe precum Honda Racing, care ar putea fi vanduta in 2010 dupa iminenta preluare de catre manageri, dar si USF1, care isi propune sa intre in Marele Circ in 2010.

FIA va inainta propunerile sale Consiliului Mondial al FIA, care va lua o decizie definitiva in cadrul intalnirii din 17 martie, iar eventualele propuneri aprobate vor intra in vigoare incepand din sezonul 2010.

Potrivit publicatiei britanice Autosport, propunerile FIA includ utilizarea unor parti comune pentru monoposturi, restrictii in utilizarea fabricilor si o noua reducere drastica a testelor.

In plus, se vehiculeaza ca FIA doreste implementarea unui buget maxim anual in Formula 1.

De altfel, propunerea nu este noua, insa echipele nu au ajuns la o intelegere in acest sens intrucat nu erau convinse ca pot respecta acest program. I comunicatul de presa de astazi FIA nu face referire explicita la masurile pe care le va propune, iar un purtator de cuvant al forului mondial a refuzat sa comenteze zvonurile.

Taguri: FIA, cost

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru