FIA vrea sa readuca Formula 1 in SUA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.11.2009
FIA isi propune sa organizeze in urmatorii ani un Mare Premiu de Formula 1 pe un circuit stradal din Statele Unite ale Americii.

SUA reprezinta o piata importanta pentru constructorii si echipele din Formula 1, chiar daca in prezent competitia nu este foarte populara pe continentul nord-american.

Chiar daca sansele ca Marele Premiu al Statelor Unite sa aiba loc pe clasicul circuit de la Indianapolis sunt minime, FIA sustine ca exista premisa desfasurarii unei curse pe un circuit stradal.

"Exista un singur circuit in SUA care are licenta de a organiza o astfel de cursa si acela este Indianapolis, dar probabil ca nu va exista nicio intelegere cu ei. Este mai probabil sa vedem un circuit stradal temporar in jurul unei zone metropolitane si exista doua sau trei care analizeaza aceasta posibilitate. Sunt optimist ca un Mare Premiu al SUA ar putea avea loc in viitorul apropiat", a declarat Nick Craw, presedintele Senatului FIA.

Anterior, Bernie Ecclestone a afirmat ca negociaza cu orase precum New York, Los Angeles sau Las Vegas organizarea unei curse stradale in SUA.

Ultimul Mare Premiu de Formula 1 al Statelor Unite a avut loc in sezonul 2007 pe circuitul de la Indianapolis.

Via | GPUpdate

Taguri: FIA, SUA

Comentarii (1)

  • In sfarsit
    S-a prins si FIA ca nu poate sa isi bage , pur si simplu , picioarele in americani. E adevarat , sunt niste natarai pentru care definitia unei curse este o "liniuta" sau o tura de oval , insa sunt niste bani la mijloc , de care FIA si-a dat seama ca ar avea nevoie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru