FIA vrea să reducă numărul competiţiilor inferioare

de Daniel Popescu
Vineri, 15.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA intenţionează să reducă numărul de competiţii inferioare Formulei 1 pentru a grupa piloţii talentaţi care au şanse să ajungă în Formula 1.

Gerhard Berger, preşedintele comisiei de monoposturi din cadrul FIA, a dezvăluit în această săptămână planurile pentru revitalizarea comptitiilor inferioare.

Fostul pilot afirmă că în prezent există prea multe competiţii inferioare, în special în actualul climat economic, şi propune reducerea semnificativă a numărului acestora. Scopul final este că piloţii cu adevărat talentaţi să fie grupaţi în cât mai puţine competiţii inferioare, pentru a fi mai uşor de remarcat şi de comparat în perspectiva unor cariere în Formula 1.

"Comisia analizează totul de la karting până la Formula 1 şi am descoperit o piramidă care în acest moment este foarte largă. Sunt prea multe campionate şi atenţia este împărţită prea mult între ele. Oamenii se plâng că cei mai buni piloţi sunt împrăştiaţi şi că, de exemplu, nu te poţi uita la un pilot din Formula 3 Marea Britanie şi să spui cu siguranţă că va ajunge în Formula 1."

Urmareste Automarket
"În zilele noastre cei mai buni piloţi sunt peste tot: unul în Formula 3, unul în GP3, unul în Formula Renault şi unul în Formula Abarth.
Sistemul nu mai face ce ar trebui să facă, şi anume să ofere piloţilor talentaţi un CV pentru a ajunge în Formula 1"
, a declarat austriacul.

Planul lui Berger prevede realizarea unei noi serii care să definească clar modul în care un pilot poate promova prin diverse competiţii pentru a ajunge în cele din urmă în Formula 1.

Via SportingLife

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru