McLaren va reconstrui noul sistem de evacuare din fibră de carbon

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.04.2011
McLaren va utiliza fibra de carbon pentru a reconstrui sistemul de evacuare pentru Malaezia, după ce versiunea utilizată în Australia a fost realizată din titan.

McLaren a dezvăluit că pregăteşte o nouă modificare la monopostul MP4-26 în perspectiva Marelui Premiu al Malaeziei de la sfârşitul săptămânii viitoare. Astfel, sistemul de evacuare va fi reconstruit integral din fibră de carbon, pentru a micşora masa totală a componenţei şi, implicit, a monopostului.

În schimb, designul sistemului de evacuare vă rămâne similar cu cel de la Marele Premiu al Australiei, datorită rezultatelor foarte bune obţinute cu acesta. McLaren a renunţat în ultima clipă la sistemul de evacuare radical evaluat în testele de iarnă în favoarea unuia convenţional asemănător cu cel al rivalilor de la Red Bull, însă din cauza timpului scurt avut la dispoziţie l-au realizat din titan.

"A trebuit să construim părţile pentru noul sistem de evacuare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Aşa că a trebuit să construim eleronul integral din titan, ceea ce, evident, ne-a costat la masă", a explicat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

În schimb, Mercedes GP nu va introduce niciun update major pentru monopostul W02 în cursa de la Sepang, potrivit lui Norbert Haug, directorul de motorsport al constructorului german.

"Obiectivul nostru în Malaezia şi China este să concurăm cât mai mult posibil fără probleme pentru a seta bine monopostul pentru circuit, ceea ce nu am reuşit să facem la Melbourne", a precizat oficialul german.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • Vezi dece ......... Super tare
    Ce e cu noile titluri ?

    Vezi dece ......... Super tare

    Aveti utilizatori care nu dau click pe stiri, nu inteleg de ce ati schimbat tactica titlurilor si vreti sa deveniti mai agresivi.

    Avand in vedere ca pe o stirea cu Kimi Raikkonen ati adunat destul cvorum numai din discutiile din comentarii
    8 0
  • Rugaminte
    Va rog, daca e posibil, unde putem accesa o imagine clara cu sistemul inital de evacuare McLaren pe 2011. Am o imagine din care nu se intelege nimic. Hellp!
    2 3
  • For ever
    Elasticitatea si durabilitatea fibrelor de carbon a fost descoperita candva in anii '70
    2 3
  • Ie mai tari ca otzetu
    Fribra de carbon (care are ca derivatie Kevlarul) este de trei ori mai rezistenta ca otelu'
    2 3
  • Mama
    Mama shtie de ce.... (Ma refer la propiet[tile fibrelor de carbon) Daca nu m-ar durea genunchiul, comunicarea mea pe Internet ar fi mult mai pozitiva. Imi cer iertare. O sa-mi treaca piciuoru'...Simt profund lipsa lui Richard III (Numar de inventar monarhic)
    1 3
  • 1 Aprilie
    Imi place, imi place, imi place.... :)) !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru