Force India își va schimba numele în Force One din 2018: "Ne vom lărgi orizontul"

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a anunțat că își va schimba numele începând din sezonul următor, iar o serie de acte arată că echipa se va numi Force One.

Force India a decis că este momentul potrivit să-și schimbe numele în perspectiva anului viitor. Principala explicație este că actualul nume împiedică anumite companii să-și asocieze numele cu echipa indiană, element care are un efect negativ asupra operațiunilor de atragere a sponsorilor.

În acest sens, oficialii au înregistrat deja 6 companii noi în Marea Britanie, care poartă numele Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technology, Force One Hospitality și Force One Brand. Toate aceste date sugerează că echipa se va numi Force One începând de anul viitor.

Pentru moment, directorul de operațiuni Otmar Szafnauer s-a limitat să confirme intenția de schimbare, fără însă să confirme public noul nume.

"Am avut o discuție și are sens să renunțat la numele India. Am avut un Mare Premiu al Indiei, dar nu-l mai avem. La un moment dat am avut sponsori indieni, dar acum nu avem niciunul. Uneori, India în cadrul numelui îți limitează oportunitățile, în special cele legate de sponsorizări, așa că dacă renunțăm la el ne vom lărgi orizonturile și cred că are sens", a declarat el.

Force India a debutat în Formula 1 în sezonul 2008 după ce miliardarul Vijay Mallya a cumpărat Spyker.

Indianul este însă acuzat de o fraudă de 1.4 miliarde de dolari, iar autoritățile încearcă să obțină extrădarea sa din Marea Britanie.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • serban
    Numiți-vă cum vreți, numai schimbați-vă culoarea ! Brrrrr, un monopost de F1 roz, ce poate fi mai șocant ?
    9 11
  • Air Force One, ca sa fie complet
    3 0
  • Force One lol :P
    5 0
  • Claudiu
    @lol
    Vrei sa-i dea in judecata americanii pentru ca le utilizeaza marca inregistrata? :) Cine isi aduce aminte momentul penibil din 2011 cand Ford a dat in judecata Ferrari pentru ca si-a botezat monopostul din acel an F150? de parca exista vreo asemnare intre un monopost de Formula 1 si o camioneta :)
    9 0
  • Force India își va schimba numele în Force One din 2018: "Ne vom lărgi orizontul"

    haha, tot despre largirea orizontului a fost si cand ati trecut pe roz?
    4 0
  • roz pentru mircea84 si dubfire
    2 0
  • Hai si un Mircea86, care vrei sa-ti faci contul asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru