Ford revine în Formula 1 din 2026. Partener tehnic pentru Red Bull Racing

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Ford ar putea reveni în Formula 1, din 2026, alături chiar de Red Bull Racing. Cele două companii ar urma să încheie un parteneriat pe partea de motoare.

UPDATE: Reprezentanții Ford confirmă revenirea în Formula 1 din 2026 și rolul de partener tehnic pentru austriecii de la Red Bull Racing (și implicit Scuderia AlphaTauri). Parteneriatul dintre cele două companii va dura până cel puțin în 2030.

Dezvoltarea sistemului de propulsie va începe chiar anul acesta.

...

Americanii de la Ford nu sunt deloc străini de Formula 1. În urmă cu cinci decenii, constructorul din Dearborn furniza celebrul motor V8 Cosworth care a dominat Marele Circ până la începutul anilor '80 și a deținut echipa Jaguar F1 la începutul anilor 2000.

În 2004, Ford vindea echipa celor de la Red Bull. Acum, americanii ar putea reveni la cel mai înalt nivel din motorsport chiar alături de echipa austriacă.

Potrivit unor informații publicate de agenția de știri Ansa, și șterse imediat, Ford și Red Bull Racing ar urma să încheie un parteneriat pe partea de motoare. Acesta ar intra în vigoare din 2026.

Sistemul de propulsie ar urma să fie dezvoltat de către Red Bull Powertrains, dar Ford își va însuși rolul de partener în dezvoltarea lui.

Informațiile nu au fost confirmate, încă, de nicio parte.

În prezent, Red Bull utilizează motoare Honda, dar acest parteneriat va înceta în 2025. Așa cum bine știi, 2026 va fi anul marilor schimbări în Formula 1.

via BBC și Formula 1

Comentarii (2)

  • Sauber-AUDI, acum Red Bull-Ford, cine mai vine? Vreau 12 echipe, deocamdată au rămas la 10. Andretti-Cadillac și Toyota sunt așteptate în 2026!
    0 0
  • Se pare că Honda vrea să participe din 2026 în F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru