Formula 1: Cursă pe nocturnă în Las Vegas, confirmată pentru 2023

de Alexandru Monenciu
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2023, piloții și echipele din Formula 1 vor concurca pe un circuit stradal în Las Vegas, pe nocturnă. Anunțul tocmai a fost făcut de reprezentanții Marelui Circ.

Formula 1 se bucură de o popularitate tot mai mare în Statele Unite ale Americii. Pe lângă clasica etapă de pe Circuit of the Americas din Texas, Marele Circ mai poposește în acest sezon și în Miami, pe un circuit stradal. Așadar, în 2022, vom avea două curse desfășurate pe tărâm american.

Vor urma și altele. Reprezentanții Formulei 1 tocmai au confirmat, pentru 2023, o etapă în Las Vegas care se va desfășura pe nocturnă.

Cursa va avea loc într-o sâmbătă din luna noiembrie, iar piloții vor "alerga" pe un circuit stradal care va include și celebrul Las Vegas Strip. Circuitul va avea 6.12 kilometri lungime, trei linii drepte și 14 viraje.

Pe cea mai lungă linie dreaptă, mașinile sunt așteptate să atingă viteze de peste 342 km/h.

Este încă incert dacă această etapă va înlocui una deja existentă, sau va fi o a treia cursă desfășurată în State.

via Formula 1

Comentarii (19)

  • The King
    Viva Las Vegas!
    4 4
  • O mizerie...circuitul mai are putin si arata a oval Nascar..
    3 4
  • Iar circuit stradal?
    6 3
  • Neutru
    Americani, linia cea mai lungă cred că are 2 Km. Un fel de „oval neregulat” dar dacă asta le place e treaba lor. O să fie de două ori ”atipică”, nocturnă + linii drepte din belșug. Să vezi acolo abandonuri și incidente!
    7 3
  • https://www.youtube.com/watch?v=r2pS5U22bnY
    2 1
  • Showtime
    https://youtu.be/800YZlS27rg
    2 1
  • O prostie! Se vede ca F1 este pe mana americanilor. Au aparut mizeriile de Jeddah, Miami, acum Las Vegas, cand avem Hockenheim, Nürburgring, Istanbul Park, Sepang, Laguna Seca, Sonoma Raceway... Fucking shit!
    Plus ipocrizia enorma a F1 de a deveni un campionat "environmental friendly" - pai si toata logistica pentru a amenaja un circuit stradal cu ce se va face? Cu Tesle? Si iluminatul pe timp de noapte este din surse eco? haha, mda...
    9 4
  • hahaha
    Oare Latifi o mai da de gard si pe circuitul asta?
    5 0
  • Mavrick
    @CX, iti dau perfecta dreptate, dar mai bine un circuit in Las Vegas decat in niste gropi "made in Bukarest". Ce zici: am si eu dreptate?
    0 3
  • Si cine a pus vreodata problema unui circuit in gropile din Bucuresti ?
    Circuitul chiar este o mizerie, nici nu avea cum sa fie altfel pentru un oras din US, dar F1 este o afacere care trebuie sa produca si nimeni nu poate sa faca asta mai bine decat americanii, a se vedea cresterea in popularitate pe cea mai mare piata din lume !
    Sa nu ne miram prea tare daca in anii care vin vom vedea F1 pe ovale, sau devenind altceva decat F1 pe care o stim, lucrurile se schimba in general mai rapid ca niciodata, iar americanii se adapteaza cel mai bine.
    1 3
  • Mavrick
    "Si cine a pus vreodata problema unui circuit in gropile din Bucuresti ?"- nimeni, dar de ani de zile se fac planuri ca si-n Bucuresti sa se desfasoare curse stradale de F1. Ce sarisi asa de c... in sus?
    2 0
  • @Mavrick
    Ești "nervos" cu nervii ? Relax, să nu faci vreun avc ! Nu orice comentariu în contradictoriu este o declarație de război !
    După câte îmi aduc aminte, deja a avut loc o cursă pe un circuit improvizat în buricul Bucureștiului. Nu mai țin minte nici anul, nici categoria, probabil gen WEC, în orice caz nu ceva prea important.
    2 0
  • Testarossa
    Eu de-abia astept. Ce daca configuratia este una prea simpla. O dreapta de 2km? Da-i!!! Hai sa vedem ce pot motoarele adevarate, hai sa vedem un top speed maxim posibil !! Da, Sepang, Istanbul Park....mhhhmmm, sincer prefer senzatia de viteza (atentie chiar si cum se vede pe TV) de pe un circuit stradal fata de cele mentionate mai sus. Trebuie putin spice in F1, putin craziness, common !!! Let's go wild ! Si aduceti naibiii zgomotul adevarat inapoi !!!! :)
    5 2
  • @DAV - in 2007 a fost cursa FIA GT in Bucuresti. Stiu ca am fost prezent dar am fost foarte dezamagit de cat de goale erau tribunele. Si nu ca si cum nu ar fi fost lucruri faine de vazut: Lamborghini Murcielago (pfuai...si acum imi aduc aminte ce urlet avea), Ferrari, Aston Martin, Bentley, Corvette...
    La noi in tara motorsportul este tinut in viata strict de pasionatii adevarati. Nu avem cultura sa mergem la un eveniment sportiv din motorsport (moto sau auto) doar pentru a ne destinde, fara a fi neaparat suporter a vreunei echipe sau vreunui pilot.
    6 0
  • Mavrick
    @DAV, te-am intrebat ceva și simtindu-te vinovat, din orgoliu mi-ai răspuns cu aceiasi intrebare dar mascata (cu alte cuvinte). Asadar cine da dovada de mai multa nervozitate? Regizor de-as fi fost si-as fi avut banii lui Becali, Botezatu sau Nastase, v-as cumpara cu milioane de euro pentru emisiunea "Trasniti in NATO", ca multi dintre voi sunteti mult mai comici decat actuali actori romani.
    1 2
  • @Mavrick
    Dă-mă dracu', ți-au murit argumentele și ai trecut pe psihologie inversă ? Hai, să ai o zi bună și bagă-mă mai puțin în seamă !
    @Fast and Curious
    Ce ne trebuie nouă motorsport de calitate ? Noi avem manele, maneliști, cocalari și "experți" în psihologie inversă ... suficient !
    1 0
  • Mavrick
    @DAV, am s-o fac dar nu inainte de a-ti multumi de dovada facuta inca din primele 2 cuvinte legata de faptul ca stai prost cu nervii. ;)
    0 1
  • Lewis Larbalestier Hamilton
    https://youtu.be/ikgqmu8R0gs
    0 0
  • Driver 01
    F1 trebuie sa-si creasca popularitatea, ca sa reziste. Daca nu si-o creste suficient, nici noi nu avem la ce sa ne uitam. Ar putea sa bage Las Vegas (si asa Rusia e cam banata). Ar putea sa lase Las Vegas odata la doi ani si sa alterneze cu altceva.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru