Formula 1: etapa de la Imola, anulată din cauza inundațiilor

de Tiberiu Safta, Foto: Sky Sports F1, Reuters
Joi, 18.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conducerea Formulei 1 a anunțat oficial anularea Marelui Premiu al regiunii Emilia-Romagna din cauza inundaților și condițiilor meteo nefavorabile din zonă. Cursa ar fi trebuit să aibă loc în acest sfârșit de săptămână.

Prima etapă europeană din calendarul de Formula 1 din 2023 ar fi trebuit să aibă loc în Italia, pe circuitul de la Imola. Însă, din păcate, regiunea Emilia-Romagna se confruntă de ceva vreme cu ploi torențiale, care au produs inundații mari în zonă. Autoritățile locale au activat, încă de la începutul săptămânii, planul roșu de intervenție, iar circuitul de la Imola și facilitățile sale au fost evacuate în ziua de marți de către echipele de Formula 1.

Din cauza acestei situații nefericite, conducerea Formulei 1 a decis să anuleze etapa de la Imola, care ar fi trebuit să aibă loc în acest sfârșit de săptămână. „În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente – inclusiv miniștrii relevanți, președintele Clubului de Automobile din Italia, președintele regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul – decizia a fost luată de a nu proceda cu weekend-ul de Grand Prix la Imola”, se arată comunicatul oficial al Formulei 1.

Același comunicat precizează că: „Decizia a fost luată deoarece nu este posibil să desfășurăm evenimentul în siguranță pentru fanii noștri, pentru echipe și pentru personalul nostru și este un lucru corect și responsabil, având în vedere situația cu care se confruntă orașele din regiune.

Nu ar fi corect să punem presiune suplimentară pe autoritățile locale și pe serviciile de urgență în aceste momente dificile.”

Așadar, odată cu anularea cursei de la Imola, următoarea etapă din calendar este Marele Premiu de la Monaco. Prima etapă europeană din acest sezon este programată în weekend-ul 26-28 mai.

via Formula 1

Comentarii (1)

  • Marius
    Pai mno, daca nu era alandala calendarul, cu treci Oceanul hai inapoi, se conxureaza in China, nu se concureaza, poate ca se putea " alerga" si la Imola. Americanii astia :))))
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru