Formula 1 își pregătește propria platformă de streaming online: drepturile TV, influențate de transmisiunile pe internet

de Daniel Popescu
Vineri, 19.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 își dorește propriul serviciu de streaming online pentru cursele de Formula 1, motiv pentru care cedarea acestor drepturi joacă un rol cheie cu televiziunile.

Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, începe să facă pași concreți pentru schimbarea radicală a modului în care competiția poate fi urmărită de fani. Potrivit unor informații neoficiale, compania intenționează să lanseze în viitor propriul serviciu de streaming online, pentru ca fanii să poată urmări cursele de Formula 1 pe internet contra-cost.

Totuși, în prezent, cele mai multe televiziuni care au contracte cu Formula 1 dețin inclusiv drepturi pentru transmisiuni online. Aceasta a fost situația și în cazul României, întrucât Digi Sport și Telekom Sport, cele două televiziuni care au deținut drepturile TV pentru Formula 1 în 2016-2017, au putut transmite cursele și pe internet.

Întrucât contractele cu cele două televiziuni au expirat la finalul anului trecut, este posibil ca negocierile pentru sezonul 2018 să prevadă eliminarea drepturilor pentru transmisii pe internet din cadrul pachetului. Pe de altă parte, drepturile TV pentru România pentru sezonele 2018 și 2019 sunt deținute de agenția de media MP&Silva, astfel că este incert dacă Liberty se poate implica în mod direct în negocieri.

Cert este că drepturile pentru transmisiuni pe internet au jucat un rol cheie în negocierile derulate de Liberty Media cu televiziuni din întreaga lume.

În Italia, postul public RAI este aproape să piardă contractul în favoarea postul pay-per-view Sky Italia, în timp ce Moviestar va transmite cursele în Spania contra-cost. Germania a reușit însă să păstreze cursele în mod gratuit prin intermediul RTL. Până în prezent, nicio televiziune din România nu a achiziționat încă drepturile TV ale Formulei 1 pentru sezonul 2018.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • noi o sa ne uitam la unguri...
    3 1
  • Chiar si asa, nu va fi aceeasi transmisiune.
    Stream-ul oficial F1 (din ceea ce se anunta - am primit un sondaj de la F1.com referitor la ce mi-as dori sa urmaresc in timpul unei curse) va contine elemente noi cu care televiziunile/streamurile bazate pe ce se vede la TV in mod regulat nu au cum sa rivalizeze:
    - onboard camera de pe orice monopost
    - split screen intre camerele onboard de pe 2 monoposturi

    Mi se pare aceeasi comparatie ca intre grafica oferita pe ecran in timpul unei sesiuni vs. datele oferite in aplicatia oficiala
    3 0
  • Daca nu se transmite la Dolce sau RDS, iar ajung la RTL si ma umplu de nervi de atatea reclame.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru