Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

de Daniel Popescu
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dolce Sport este televiziunea care deţine drepturile TV pentru Formula 1 în 2015, însă orice român poate urmări în direct cursele pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare chiar dacă nu este abonat la serviciile Telekom TV. În plus, există şi câteva posturi TV străine care transmit Formula 1 şi sunt recepţionate în România.

Esential 20 este numarul de curse programate in sezonul 2015
3 este numarul de posturi TV din strainatate care transmit Formula 1 si care pot fi receptionate in Romania
Fanii Formulei 1 din România au un număr variat de opţiuni pentru a urmări cursele din sezonul 2015, chiar dacă drepturile TV au fost cumpărate anul trecut de postul de televiziune Dolce Sport, disponibil numai în reţeaua operatorului de telecomunicaţii Telekom.

În ciuda numărului relativ scăzut de abonaţi pe care îi are Telekom, şi fanii care nu sunt clienţii acestui operator au oportunitatea de a vedea în direct cursele de Formula 1 pe alte posturi de televiziune sau prin intermediul unor servicii contra-cost disponibile pentru telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare.

În acest articol îţi prezentăm toate soluţiile legale prin care vei putea urmări în direct cursele de Formula 1 în sezonul 2015.

Formula 1 în direct la TV

La televizor, postul Dolce Sport poate fi recepţionat de clienţii operatorului de telecomunicaţii Telekom.


La televizor, postul Dolce Sport poate fi recepţionat de clienţii operatorului de telecomunicaţii Telekom, iar cel mai ieftin pachet de televiziune costă aproximativ 30 de lei/lună cu TVA. Dolce Sport transmite în direct toate sesiunile de calificări şi cursele sezonului 2015. 

Echipa de comentatori a postului va fi alcătuită din Berti Panaiot, care comentează diverse competiţii din sportuile cu motor încă din 1997, şi Alexandru Dobai, unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti de motorsport din România. 

Formula 1 în direct pe internet

Postul Dolce Sport poate fi urmărit pe platforma online TelekomTV.


Postul Dolce Sport poate fi urmărit şi pe orice dispozitiv electronic cu conexiune la internet, astfel:

▶ laptop şi calculator - postul Dolce Sport poate fi urmărit gratuit pe platforma online TelekomTV de către orice abonat la serviciile de internet oferite de Telekom.

Clienţii altor furnizori de internet pot avea acces la Dolce Sport pe platforma online Telekom printr-un abonament lunar de 2.5 EUR, echivalentul a aproximativ 11 lei. Plata se poate face prin SMS sau prin card bancar;

▶ smartphone sau tabletă cu conectivitate 3G sau 4G - postul Dolce Sport poate fi urmărit şi în cadrul aplicaţiei gratuite TelekomTV disponibilă pentru smartphone-uri şi tablete cu sistem de operare Android şi iOS (iPhone şi iPad). Aplicaţia funcţionează gratuit dacă foloseşti o conexiune de date 3G sau 4G furnizată de TelekomTV prin cartele SIM prepaid sau abonamente. Clienţii altor operatori de telecomunicaţii pot avea acces la posturile Dolce Sport din cadrul aplicaţiei TelekomTV printr-un abonament lunar de 2.5 EUR, echivalentul a aproximativ 11 lei. 

Posturi TV străine

Telespectatorii din România vor putea viziona în direct cursele de Formula 1 şi pe câteva posturi TV din străinătate.


Pe lângă Dolce Sport, telespectatorii din România vor putea viziona în direct cursele de Formula 1 şi pe câteva posturi TV din străinătate incluse în grilele de programe ale celor mai importanţi operatori de telecomunicaţii din România.

Pentru acest articol am analizat grilele de programe ale celor mai mari operatori TV din România: RCS-RDS (2.300.000 de clienţi în decembrie 2012), Romtelecom (1.300.000 de clienţi în iunie 2013) şi UPC (450.000 de clienţi în iunie 2013).

Post TV Limba Operatori
RTL germană RCS-RDS, UPC
Duna TV maghiară RCS-RDS, UPC, Telekom
RAI Uno italiană RCS-RDS, UPC

Explicaţii:

▶ RTL este un post german de televiziune disponibil în reţelele UPC (pachetul UPC Maxim HD) şi RCS-RDS (televiziune digitală) care transmite calificările şi cursele din direct, iar ultima sesiune de antrenamente înregistrat. Postul nu transmite primele două sesiuni de antrenamente.

▶  Duna TV este un post maghiar de televiziune recepţionat în reţelele UPC (pachetul Panonia), RCS-RDS şi Telekom (pachetul Hungarian) care transmite calificările şi cursele în direct.

▶ RAI Uno este un post italian de televiziune disponibil în reţelele UPC (pachetul UPC Maxim HD) şi RCS-RDS (televiziune digitală) care transmite în direct calificările şi cursele din Bahrain, China, Canada, Austria, Ungaria, Italia, Singapore, Statele Unite şi Abu Dhabi. De obicei, transmisia este însă codată în afara Italiei (imaginea nu se vede clar).

Postul nu transmite deloc celelalte curse şi nici sesiunile de antrenamente.

Alte competiţii de motorsport în România

Televiziunile din România au achiziţionat drepturi şi pentru alte competiţii din lumea sporturilor cu motor, inclusiv Campionatul Mondial de Raliuri şi Campionatul Mondial de Turisme. Cele mai multe dintre acestea sunt deţinute însă de Dolce Sport sau Digi Sport, ultimul disponibil exclusiv în reţeaua operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS.

Competitie Post TV
Formula 1 Dolce Sport
GP2 Dolce Sport
GP3 Dolce Sport
Campionatul Mondial de Raliuri Dolce Sport
Campionatul Mondial de Turisme Eurosport
MotoGP Digi Sport
Campionatul German de Turisme (DTM) Digi Sport
IndyCar Digi Sport
Cursa de 24 de ore de la Le Mans Eurosport
Campionatul Mondial de Superbike Eurosport
Formula 3 europeana Digi Sport
Porsche Carrera Cup Germania Digi Sport
Volkswagen Scirocco R-Cup Digi Sport
GT Open Digi Sport
F3 Open Europa Digi Sport

Sezonul 2015 al Formulei 1 începe în weekendul 13-15 martie cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.

Comentarii (36)

  • @Daniel

    M1 este disponibil si la RCS-RDS
    4 0
  • Nu o sa fie pe M1 ci pe Dunatv anul asta.
    Prinde fiecare client RDS-RCS.
    8 0
  • @Soxy: Este posibil ca M1 sa fie disponibil in unele regiuni si la RCS-RDS. In Bucuresti eu am in grila doar M2, asa cum apare si pe site-ul oficial. In ce regiune locuiesti?
    4 0
  • @Jolerto: Multumesc pentru informatie, am actualizat articolul. Duna se receptioneaza la toti marii operatori de cablu.
    3 0
  • daniel
    Sezonul trecut M1 nu era disponibil pe interenet decit pentru locuitorii din Ungaria. Cum incepeau calificarile sau cursa se intrerupea emisia pe internet.
    In "localitatea de bastina" a RCS-RDS e disponibil si M1 si M2 si Duna TV. Probabil pentru ca exsista o minoritate maghiara mai numeroasa.
    2 2
  • @Daniel

    Jolerto are dreptate

    Pana in Iulie va fi pe Duna TV, dupa care va se va muta pe M4 (post proaspat lansat cu tematiaca exclusiva de sport)

    http://www.gphirek.hu/f1/20150107-a-duna-tv-re-koltozik-a-forma-1-es-kozvetites.html

    P.S.

    Sunt din Satu Mare
    7 1
  • andrei
    Wrc nu este pe alt post inafara de Dolce?? geen. RTL?
    Rtl este pe decodor de la digi??
    2 0
  • O veste buna. Macar pana-n iulie vedem si noi F1 la tv :-)
    1 1
  • mirel_f1@yahoo.com
    eu ma uit pe orfeinz austria se prinde online pe tableta si merge ok nu e codat
    2 0
  • Dacian
    Telekom TV nu merge pe tablete/smart cu Lollipop!
    1 0
  • UPC nu are cumparate drepturile pentru F1 la RAI1,cind sint transmisiuni pe ecran apre fond negru.O veste buna(pentru mine) e DUNA tv care apare si in pachetul de baza,eram tentat sa cumpar pachetul"Panonia"anul acesta,intrucit RTLte sufoca cu reclame...(bune!)
    2 1
  • Din pacate postul Dolce Sport NU! poate fi urmărit gratuit pe platforma online TelekomTV de către orice abonat la serviciile de internet oferite de Telekom. Sunt abonat internet telekom, si degeaba incerc sa ma conectez, imi cere sa ma autentufic, si dupa aceea imi spune ca nu sunt abonat la postul respectiv de televiziune!

    Iar ceea ce priveste trasmisiunea in limba maghiara (care se muta de la M1 la Duna), din pacate in sezonul trecut si la Cluj-Napoca se intrerupea emisiunea cand incepea F1 live, din motive de copyright!
    1 0
  • Precizare: sezonul trecut se intrerupea transmisiunea in reteaua RCS-RCDS, la Digi Tv satelit. Dar in acelasi retea, prin televiziune prin cablu, putea fi vizionat F1 live in maghiara fara probleme...
    1 0
  • @andrei: La RCS-RDS, RTL e disponibil doar la televiziunea digitala.
    1 0
  • Are cineva idee daca RDS va introduce in grila si M4?
    0 0
  • Am eu un pont pt voi dacă vreți să vedeți F1 live pe net. Intrați pe Google, scrieți pe modulul de căutare Google "Watch F1 Live Online Free" și apar multe site-uri unde F1 este difuzat live de Skysport F1, e în engleză și e mai ușor de înțeles
    12 2
  • @bogdan_lupu24: crezi ca e cineva p-aici care nu stie sa foloseasca google?????
    2 4
  • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_broadcasters
    2 0
  • andrei
    online skysports cea mai tare acoperire din lume a acestui sport!! nu mai pot cu comentarii de amatori
    2 0
  • Nu stiu de ce nu preia TVR 1 transmisia curselor de F1 si lasa la mana unor hibrizi aceste contracte.
    RTL transmite de 25 de ani cu aceiasi comentatori si credeti-ma aia stiu ce vorbesc acolo nu ca fostul nostru comentator Mitoman Alexandrescu care povestea trecutul lui glorios din tinerete in timp ce pe pista erau lupte crancene intre pilotii de F1 .
    In concluzie vrei sau nu, trebuie sa-ti faci abonament dolce sport.
    7 2
  • andrei
    Am fost optimist la inceput cand am vazut articolul.. apoi citind am realizat ca 'multitudinea' de optiuni pentru a vedea F1 in Ro se rezuma la a avea abonament TV sau internet de la Telekom. Asta sau RTL. Deci nu s-a schimbat nimic.
    4 3
  • Platesti pay-per-view la SkySports si nu ai treaba. Abonamentul complet ii undeva la 30 de lire pe intreg sezonul
    Abonamentul include toata saptamana de cursa acoperita. De la antrenamente, la emisiuni la calificari + Cursa. Poti sa vezi transmisiunea normala sau de pe camele de pe masini la alegere + instant replay.
    Sa nu pomenim de comentatorii, care is fosti piloti/campioni si au habar ce vorbesc...
    9 1
  • NU_TELEKOM
    am renuntat la contractul cu telekom chiar inainte de inceperea campionatului..o companie mizerabila care n-a stiut decat sa vopseasca gardul vechi si ruginit al romtelecomului in ... magenta. penibil. le fel ca si cei 2 comentatori pe care-i au pentru formula 1. la fel ca emisiunea care inglobeaza transmisiunile in direct ale curselor. peeeeniiibil!
    6 1
  • Ha,ha,ha...
    Aveti/avem posibilitatea cu 2,5 euro/luna sa vedem totusi F1 pe laptop,calculator,tableta sau smartphone...cum e prezentat si in aticol ! Deci nu e chiar sfarsitul lumii sa dam 10 sau 15 lei lunar pentru a viziona cursele! Cu net wireless sau prin cablu de la rds cred ca putem face fata streaming-ului...sper !? :)
    0 0
  • Ha,ha,ha...
    P.S.
    Sau vizionati pe RTL si cand au publicitate,dati pe un post maghiar,M1 parca era anul trecut.Asa am vizionat eu tot sezonul trecut...nu e chiar placut daca nu intelegi comentariile,fie ele si ultra profesioniste,dar iti ramane mai multa atentie la cursa,si parca nici nu mai ai nevoie de cineva care sa comenteze gresit sau pe langa situatii :))) !
    0 0
  • murdoch
    Dupa mai bine de un an tot nu am inteles cum au fost alesi "expertii Dolce Sport". Pe facebook s-a transmis ca au fost angajati la insistentele publicului. Hai, pe bune. Cine draq ii stia pe astia doi inainte sa apara la Dolce. Oricat de criticati au fost aia de la Digi, erau cu 100000 de clase peste.
    13 0
  • @Dan Popescu, vezi ca daca vrei sa folosesti optiunea de date din abonamentul de voce, te costa abonamentul lunar 1.3(6 lei) pentru pachetul Dolce Sport https://www.telekom.ro/web-mobile-tv/abonamente-si-activare/. Valabil pentru cei care au abonament de voce, se poate incarca si pentru prepaid dar nu mai gasesc informatiile.
    1 0
  • @Dan Popescu s-a mai rezolvat ceva in legatura cu problema postarii comentariilor aici? Observ ca majoritatea care avem aceasta problema, avem provider Rds.
    1 0
  • Archer
    nu incurajez asta,dar pe cricfree se gaseste!
    3 0
  • SKY F1 este si ramane cea mai buna optiune. Anul trecut am stat pe un site destul de prietenos (a se citi cu foarte putine reclame de scam etc) iar calitatea emisiunilor este net superioara oricarei incercari RO-HU-[etc]
    6 1
  • daca reusesti sa gasesti sky sport online hd e cea mai buna variant
    totu e sa-ti mearga netu
    1 0
  • Ciprian
    Puteti viziona f1 Italia on line pe canalul rai sport.
    conexiune foarte buna
    1 0
  • godlike
    numa prostii vorbiti... la orice post sky sport online ai nevoie sa "subscribe" iar daca esti outside UK nu poti...
    0 1
  • ceas "sport dolce" și un alt canal de sport
    http://www.4tvsport.cf/2015/11/dolce-sport-1.html
    0 0
  • ceas U K canale direc

    http://www.4tvsport.cf/search/label/United%20Kingdom
    0 0
  • Catalin
    Eu folosesc http://portaltv.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru