Berti Panaiot şi Alexandru Dobai vor comenta Formula 1 la Dolce Sport

de Daniel Popescu
Vineri, 28.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dolce Sport, postul TV care va transmite Formula 1 în România în următoarele două sezoane, a anunţat cuplul de comentatori pentru 2014, care va fi format din Berti Panaiot şi Alexandru Dobai.

Esential 2 este numarul comentatorilor de Formula 1 de la Dolce Sport pentru sezonul 2014
La mai puţin de o săptămână după ce a confirmat oficial achiziţionarea drepturilor TV pentru Formula 1 pe teritoriul României pentru următoarele două sezoane, postul de televiziune Dolce Sport a dezvăluit şi cuplul de comentatori pentru sezonul 2014: Berti Panaiot şi Alexandru Dobai.

În ultimii ani, Berti Panaiot a fost implicat activ în sporturile cu motor, inclusiv în organizarea Raliului Sibiului din cadrul Campionatului European de Raliuri şi a curselor de FIA GT care au avut loc pe un circuit improvizat în jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti.

În plus, începând din 1997 a comentat diverse competiţii din lumea sporturilor cu motor pentru posturi TV precum Eurosport, TV Sport, AXN, Sport.ro, Sport Klub, Sport 1 şi GSP TV, însă acum va fi pentru prima oară când va comenta Formula 1.

"Aşa cum fiecare pilot care ajunge în Formula 1 îşi doreşte să piloteze pentru Ferrari, sunt sigur că şi fiecare comentator de sporturi cu motor îşi doreşte să comenteze Formula 1. Alături de Alexandru Dobai am acceptat provocarea lansată de Dolce Sport şi sunt sigur că vom avea parte de un sezon extrem de spectaculos", a precizat Panaiot.

Câţi dintre noi ştiu că primul Grand Prix s-a desfăşurat pe circuitul de la Le Mans în 1906, când învingătorul a parcurs 1236 kilometri în două zile şi a trecut linie de sosire cu palmele pline de sânge.

Alexandru Dobai
Comentator Dolce Sport
Alexandru Dobai este un jurnalist cu experienţă cunoscut în special pentru celebrele anuare Motorscope Formula 1 şi Motorscope Rally care analizează lupta pentru supremaţie într-un anumit sezon în Marele Circ şi WRC.

"Câţi dintre noi ştiu că primul Grand Prix s-a desfăşurat pe circuitul de la Le Mans în 1906, când învingătorul a parcurs 1236 kilometri în două zile şi a trecut linie de sosire cu palmele pline de sânge? Cine îşi poate imagina că bolizii de Grand Prix de la sfârşitul anilor ’30 puteau să ajungă la viteze de peste 400 km/h?"

"Dacă la toate acestea mai adăugăm şi aventură de peste şase decenii a Formulei 1, este evident că echipa Dolce Sport îşi propune un pariu din care nu vor lipsi ingredientele tipice sportului pe patru roţi: viteză, competiţie şi determinare", spune el.

Formula 1 şi la Digi Sport?

Investigăm posibilitatea de a oferi conţinutul sportiv şi în afara reţelei Romtelecom.

Oficial Romtelecom
Dolce Sport este un post de televiziune care poate fi recepţionat numai în reţeaua de televiziune a operatorului de telecomunicaţii Romtelecom sau, pe internet, prin intermediul unei conexiuni de date de la orice furnizor.

Pe piaţa media circulă însă de câteva zile informaţia potrivit căreia Dolce Sport va încheia un parteneriat cu Digi Sport, post disponibil exclusiv în reţeaua operatorului RCS&RDS.

Prin acest parteneriat, similar cu cel întâlnit în cadrul altor competiţii sportive, Digi Sport ar urma să transmită de asemenea în direct calificările şi cursele de Formula 1. Potrivit surselor din piaţă, un anunţ oficial pe acest subiect ar urma să fie făcut la începutul lunii martie.

De altfel, reprezentaţii Romtelecom au sugerat recent pentru Automarket posibilitatea ca Formula 1 să poată fi urmărită şi în afara reţelei acestui operator. "În acest moment Dolce Sport deţine în exclusivitate drepturile de difuzare pentru Formula 1, dar investigăm posibilitatea de a oferi conţinutul sportiv şi în afara reţelei Romtelecom", au precizat atunci oficialii Romtelecom.

Via Dolce Sport

Comentarii (21)

  • Marian
    Foarte bun tandemul, mai bun decat la digi, din pacate vor fi putini care vor accesa dolce.
    24 7
  • c.daniel
    @Marian: nu sunt putini cei care au dolce, crede-ma; si cu comentatorii, sa vedem de ce sunt in stare in emisiune, ca au confirmat ca va fi si asa ceva, si mi se pare si normal; acu, nu mai ramane decat GO GO GIO HAMILTON
    7 25
  • daci76
    Dobai e beton ,pe bune el comenta si dupa 89'si chiar se pricepe omul.
    18 6
  • Dobai este unul din cei mai buni cunoscatori si comentatori de F1 din Romania. Pe langa el cei doi de la digi sunt amatori de duminica. Dolce este o televiziune slaba, cu multe probleme tehnice. Din pacate.
    21 8
  • Veste buna pentru noi. Baimareanul Alexandru (Sanyi) Dobai este un prieten al sporturilor pe 4 roti si o enciclopedie in materie si un vesnic entizuast care este comentator care te poate aduce in atmosfera fierbinte a unei curse Formula 1. Cu toate că anii trecuti am avut parte de comentatori buni, totusi am preferat alte canale straine de Romania pentru curse. Anul acesta, in acest tandem, probabil voi opta pentru comentariul lui Alex si Berti.
    10 7
  • Transmiterea de catre dolce a formulei 1 nu justifica trecerea de la rds la dolce.Ca televiziune are multe minusuri si spun asta in cunostinta de cauza(am si dolce la parinti).
    15 4
  • Daca si astia vorbesc cum o facea M. Marinescu, atunci ma ia naibii somnul. Trebuie sa fie capabili sa lege o fraza, sa aiba voce pentru microfon si in acelasi timp sa asculte in casca toate comenzile pe care le primesc din regie. Despre F1 discuta si baietii la o bere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ajunga la televizor, oricat de multe cunostinte ar avea ei in domeniu. Caci in fond nimeni nu sta sa vorbeasca despre ce facea Ascari in anii 50, ci vor comenta situatia actuala. Iar pentru asta n-ai nevoie de cine stie ce cunostinte, trebuie doar sa stii sa faci televiziune.
    7 11
  • Nu am inteles de ce este nevoie de comentatori la sport in general. Daca esti pasionat cumosti mai multe ca ei, daca nu esti interesat de sportul respectiv oricum shimbi canalul. Pierdere de timp si bruiaj de fond, as prefera sa aud motoarele.
    12 10
  • Singaporezul
    Am vazut o cursa fara comentariu,doar motoarele cam 15 min. si a fost ceva fascinant .As recomanda viitorilor comentatori(Dobai e bun)sa faca pauze de cate 5-10 min. pt. a urmari si auzi pilotii si monoposturile.Succes
    9 3
  • Grosjean
    Nu vreau sa fiu rau dar cursele de Formula 1 fara comentatori sunt mult mult mai interesante. Plus nu vad ce-i de comentat la un altfel de sport, iar ce-a spus tipul asta cu prima cursa chiar nu ma intereseaza. Pot sa-i spun si eu ce faceau dinozaurii acum vreo 135 milione de ani, dar n-are nici o legatura cu 2014 si cursele care vor urma. Cat despre Dolce, da stiu ca au zeci de milioane de clienti, dar la fel ca Digi, daca aveau asa de multi clienti nu se stresau cu Formula 1. Si tocmai asta-i problema, ca ambele televiziuni au asa de multi clienti incat se streseaza cu si despre Formula 1. Afirmatii de genul "Crede-ma au multi clienti" sunt la fel de exacte ca afirmatii de genul "Pe cer sunt multe stele", eu stiu numarul lor exact, dar nu vreau sa-l spun".

    Lasand la o parte prostiile spune de diferiti, daca Formula 1 o sa fie data si de altcineva in afara de Dolce bine, dar nu sunte destule oportunitati pe alte site-uri, tari si programe. Cu sau fara comentatori, eu sincer prefer fara pentru ca pana in ziua de astazi n-au spus nimic interesant, sau ceva ce nu pot sa gasesc pe un site de profil depilda. Ca fapt divers, ma "distra" faptul ca pe Digi erau disperati care in timpul curselor scriau email-uri (probabil erau plictisiti de cursele astea, se uitau asa la misto cine stie) celor care comentau, care erau prea putin interesati de ceea ce comentau si le raspundeau acestora lol.
    9 5
  • Comentatorii trebuie sa ofere emotie si pasiune. Doar pentru asta va uitati la sport. Nimeni nu se uita la F1 ca sa se dea destept si sa-i contrazica pe comentatorii. Cu totii vrem pasiune si emotie. N-are asa ceva, nu se uita nici naiba. Televiziunea aduce sportul mai aproape de oameni. Uitati-va la F1 fara comentariu si va simtiti ca la un film in chineza fara subtitrare. Ce ati putea simti la un astfel de film? Nimic. Asa e sportul fara comentariu. Sportul are nevoie de comentariu pentru ca nimeni nu se ridica de pe scaun cand aude o motocicleta cum urla, ci cand il auzeam pe Meda "Rossi c'e', rossi c'e'. Non ci credo".
    Uitati-va la asta http://youtu.be/7FJp9cl7XHU?t=4m39s
    Si pe urma uitati-va la cursa doar cu sunetul motorului. Eh, cum e? E adevarat ca in F1 nu prea se vede asa ceva. Nici n-o sa vedem. F1 e un sport al banilor - multi, foarte multi. Al miliardarilor. Iar acestia nu prea pun pret pe emotii si sentimente. Sa nu mai aduc exemple de comentarii din alte sporturi unde pasiunea depaseste orice limita si comentatorii se ridica de pe scaune si urla de fericire...
    7 4
  • daci76
    Era unul la RTLklub la maghiari ,il cheama Palik Laszlo,pt cine stie maghiara,era tare de urmarit baiatul.
    2 2
  • daci76
    @jumbo1974ro,ce curse pe vremea aia...Senna,Prost,Mansell,talentul pierdut Nannini,Hakkinen la inceputuri,Schumacher la fel,eternul number2 driver Berger,simpaticul Herbert,Alesi,Capelli,si mu;ti altii,parca cursele erau altceva pe vremuri :"o tempora o mores"
    7 2
  • mirel-f1
    sa vedenm cum se descurca noul duet si cei de la digi au fost buni s-au descurcat bine...
    6 4
  • Am Dolce , bine ca sau mutat aici :D , oricum Stram urile sant Baza .. Sky & BBC
    1 6
  • Ivanoff
    Draga Daniel, oameni buni...
    Va rog respectuos, care detineti ceva informatii sigure si nu simple zvonuri veniti cu o confirmare/infirmare a informatiei cum ca si DIGI ar mai transmite cursele.
    Este vorba de a rezilia si de a incheia un contract cu cei de la DOLCE pe baza acestor informatii si timp mult nu mai este...
    Va multumesc anticipat!
    4 2
  • Dolce, multumim ptr efortul depus ,Anii trecuti umblam pe la vecini
    ptr a urmarii GP1 . Acum speram sa ni se alature cit mai
    multi abonati.
    1 1
  • In sfarsit, dupa chinul de a incerca sa urmaresc cursele de F1 online, acum transmite Dolce!
    Felicitari, Dolce.
    Dolce nu are nici o problema la transmisii, L.
    0 1
  • Adrian Buzea
    Buna ziua !
    Doua precizari pt. comentatorii F1:
    - Se pronunta scrie RICCIARDO si se pronunta RICIARDO nu RICARDO.
    - Se scrie HULKENBERG si se pronunta HULCǍNBERG nu HIULCǍNBERG (numele n-are niciun umlaut).
    Va rog pronuntati-le numele corect si nu penibil - stricati toata plecerea vizionarii.
    Cu stima!
    1 4
  • unul dintre baietii astia are o mare problema cu accentele la pronuntia numelor pilotilor plus ca nu stiu care e ala Verștapen... baiatul asta e olandez. daca isi doreste atat de mult sa il germanizeze sa-l boteze Ferștapen! zevzecii lu' peste
    0 0
  • Ricardo
    Buna.
    Nu va suparati ca va spun! Daca vizionezi F1 pe posturile straine, unde evident ca resursele sunt altele si apoi va ascult pe voi, am senzatia unui film mut. Ginditi va ca Tzopescu nu avea net, aspirati la verva si carisma lui, munciti mai mult si sa auzim numai de bine.
    Succes!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru