Formula 1 Japonia: Oscar Piastri, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oscar Piastri a fost cel mai rapid pilot în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de la Suzuka înaintea Marelui Premiu al Japoniei. Sesiunea a fost afectată de ploaie, iar cei mai mulți piloți nu au stabilit un timp pe tur.

Formula 1 a ajuns, pentru prima dată în luna aprilie, în Japonia, pe legendarul circuit Suzuka. Ziua de vineri a început cu o sesiune de antrenamente în care Max Verstappen a avut cel mai bun timp. Triplul campion mondial a stabilit un timp de 1 minut și 30.056 de secunde, fiind mai rapid cu aproape două zecimi de secundă față de coechipierul său, Sergio Perez.

Prima sesiune a fost întreruptă cu steag roșu după ce Logan Sargeant a ieșit în decor și a avariat monopostul său Williams. Pilotul american concurează în acest weekend cu monopostul avariat de Alex Albon în etapa din Australia, deoarece echipa britanică nu are un șasiu de rezervă.

Dacă în prima sesiune am avut vreme uscată, nu același lucru poate fi spus și despre a doua sesiune. Aceasta a fost afectată de o ploaie ușoară, care a creat condiții dificile pe circuit. Practic, pista era prea udă pentru anvelopele slick, însă era și prea uscată pentru ca anvelopele intermediare să funcționeze în parametrii normali.

Spre sfârșitul sesiunii, pista s-a uscat, iar Oscar Piastri a fost cel mai rapid.

Pilotul australian de la McLaren a avut un timp de 1 minut și 34.725 de secunde, fiind mai rapid cu jumătate de secundă față de Lewis Hamilton pe locul 2. Pe locul 3 a fost Charles Leclerc, cu un timp mai lent cu 4 secunde față de Piastri. Astfel, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, timpii din a doua sesiune de antrenamente nu sunt reprezentativi.

Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei se vor desfășura sâmbătă dimineața, de la ora 9:00, ora României. Cursa va avea loc duminică, de la ora 8:00, ora noastră.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Polpozișă
    Septuplu' recordman de carton, Jerry Lewis Hamilton, obține o nouă victorie, categorică, în fața lui Tsunoda, în spatele piloților care contează. :)))))))))))
    7 4
  • Charles Leclerc
    Sunt Omul Zilei !
    Driver of the Day - Suzuka 2024
    0 1
  • Frederic Vasseur
    Suntem foarte mândri de Charles Leclerc.
    Este unicul nostru pilot care se află pe podium, iar clasamentul, după cum cunoaşteţi, reprezinta unicul barometru al performantei.

    P1 -.................
    P2 -.................
    P3 - Charles Leclerc -59 puncte.
    P4 -.................
    P5 - ................
    1 1
  • Carlos Sainz
    Freddy, eu am fost pe podium in Japonia !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru