Formula 1: Sebastian Vettel ratează etapa din Bahrain. Fostul campion mondial, testat pozitiv pentru COVID-19. Va fi înlocuit de Nico Hulkenberg

de Tiberiu Safta
Joi, 17.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul Aston Martin, Sebastian Vettel, nu va lua startul în Marele Premiu din Bahrain, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Cvadruplul campion mondial a testat pozitiv pentru COVID-19 și va fi înlocuit de compatriotul său, Nico Hulkenberg.

Echipa Aston Martin a anunțat că Sebastian Vettel nu va participa în Marele Premiu din Bahrain. Fostul campion mondial a testat pozitiv pentru COVID-19. În consecință, el va fi înlocuit de pilotul de teste și de rezervă al echipei, Nico Hulkenberg.

Aceasta va fi prima cursă pentru Hulkenberg de la Marele Premiu din Eifel din sezonul 2020. Chiar în acea etapă, pilotul german l-a înlocuit pe Lance Stroll la fosta echipă Racing Point după ce pilotul canadian a fost forțat să rateze cursa tot din cauza COVID.

Anunțul vine cu o zi înainte de începutul primelor două sesiuni de antrenamente libere. Vettel este al doilea pilot care s-a infectat cu coronavirus în ultimele două săptămâni, după ce pilotul McLaren, Daniel Ricciardo a fost forțat să rateze ultimele trei zile de teste. Vestea bună este că australianul va lua startul în această cursă.

Sezonul 2022 marchează începutul unei ere noi în Formula 1 și promite să fie unul extrem de strâns. Cursa din Bahrain este programată pentru 20 martie și va putea fi urmărită în direct de la ora 17.00, ora României.

via F1

Comentarii (13)

  • Neutru
    GHINION! O nouă surpriză și bănuiesc c-or mai fi și altele. Duminică seara sau luni dimineața vom știi cum a fost prima etapă.
    2 2
  • bobita
    Binotto a declarat că rezultatele din teste nu sunt concludente, însă sunt mulțumitoare: “In teste, din puținul văzut, am simulat un exercițiu, și conform acestei analize inițiale, suntem la nivelul celorlalți. Cu siguranță nu în urma lor, și poate avem puțin mai mult decât ei.“, a mărturisit directorul echipei italiene într-un interviu.
    "RED BULL PARE FOARTE PUTERNICĂ" - MATTIA BINOTTO
    Mattia Binotto a remarcat și evoluția celorlalte echipe, campionul mondial en-titre fiind din nou favorit în sezonul 2022: “Red Bull mi s-a părut foarte puternică, cu siguranță Max“. Totodată, italianul este optimist și consideră că echipa sa se va bate pentru victorii: “Cred că noi vom fi la un nivel unde vom putea concura, iar dacă va exista o diferență, nu va fi una de nedepășit.“
    5 6
  • bobita
    Mânuţe roşii pt citate?! Asta-i tare, mai ales că eu sunt fan Hamilton !!!
    5 2
  • bobita
    Nu luaţi în seamă reclama din articol...
    1 1
  • Sebastian Vettel #5
    "Unfortunately, I will not be able to drive in the first Grand Prix in Bahrain. I am fine so far and I will do everything I can to get back in the car as soon as possible. I’m keeping my fingers crossed for the team and Nico".
    0 1
  • Jenant, rușinos, jegos, de-a dreptul scabros să vezi astăzi aripile pe care stau oglinzile la Mercedes, care puse împreună sunt aproape cât aripa din spate, declarate fără efect aerodinamic ! Incredibil !
    10 8
  • Las' DAV, nu vezi cum le topaie monoposturile pe pista de zici ca-s indieni din cine stie ce triburi ce danseaza noaptea in jurul focului inchinandu-se la zei? Nu mai zic de fumul ce-l scoate din pneuri: ca rromii ce ard iarna cauciucuri sa se incalzeasca. Sunt convins 80% ca asta nu mai este anul Mercedes si ca vom avea parte de o concurenta stransa intre Red Bull si Ferrari (atat la capit.echipe cat si piloti).
    7 2
  • Lewis Hamilton
    I'm still bouncing a lot.
    2 1
  • Lewis Hamilton
    I told you in the last week we’re not going to be in the race for a win here.
    Mercedes are nine tenths off Red Bull, six tenths off Ferrari.
    2 1
  • FIA Spokesman
    Lewis Hamilton to pay 50,000 € for missing FIA gala.
    3 0
  • Lewis Hamilton
    "I just actually messaged Seb because it's sad to not see him here, I hope that he's OK."
    0 0
  • George Russell
    We are not at the level we want, Alphatauri and Alfa Romeo seem to be at our pace or even faster.
    0 1
  • Neutru
    Gata cu testele, gata cu antrenamentele, acum se scot armele pentru prima dată pe anul acesta. Nu toate, se mai păstrează câteva pentru mai târziu, dar vedem și noi ce are fiecare și cum le folosește. După cursa din nocturnă, mai vedem și o cursă de zi și gata a început campionatul. Am auzit că Hamilton a dat „o căruță de bani” pentru un documentar „biografic” care să-i arate „măreția de pilot” al tuturor timpurilor. A dat comanda și a arătat doleanțele, a trasat linia directoare. A avut două luni la dispoziție. Zice că-și va juca propiul rol în film. Îmi închipui ce va ieși!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru