Formula 1 va genera venituri de aproape 3 miliarde de dolari în 2015

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.03.2012
Formula 1 va genera în 2015 venituri totale de 2.9 miliarde de dolari din taxele plătite de ţările participante şi din drepturile TV, potrivit unor estimări realizate de Formula Money.

Formula 1, cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor, traversează o perioadă în care echipele încearcă să găsească soluţii pentru reducerea costurilor, în timp ce circuite tradiţionale din Europa întâmpina grave dificultăţi financiare pentru a rămâne în calendarul competiţional.

Cu toate acestea, publicaţia financiară Formula Money susţine că veniturile Formulei 1 vor creşte semnificativ în următorii trei ani de la 2 miliarde de dolari estimate pentru 2012 la 3 miliarde de dolari în 2015.

Raportul publicat vineri arată că Formula 1 va obţine în acest sezon 700 de milioane de dolari din taxele plătite de ţările care găzduiesc curse, 600 de milioane de dolari din drepturile TV, 400 de milioane de dolari din sponsorizări, 200 de milioane de dolari din hospitality şi 100 de milioane de dolari din merchandising.

În prezent, doar 50% din veniturile totale ajung în conturile echipelor, celelalte 50 de procente fiind păstrate de fondul de investiţii CVC Capital Partners, care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.

Astfel, se estimează că echipele vor obţine 1.4 miliarde de dolari în 2015, însă această valoare depinde şi de clauzele care vor fi introduse în următorul Acord Concorde care va intra în vigoare din 2013.

Din această sumă, 185 de milioane de dolari vor reveni campioanei mondiale.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru