Formula 1 va introduce o nouă grafică TV în sezonul 2020: comparații în timp real între piloți și predicții pentru calificări și cursă

de Daniel Popescu, Foto: Formula 1
Marti, 23.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va introduce în acest sezon câteva noutăți pentru grafica TV, printre care se numără comparații în timp real intre piloți, rating pentru fiecare pilot în funcție de abilități, dar și predicții pentru calificări și curse.

Formula 1 a anunțat marți că pregătește câteva schimbări majore în grafica TV pentru cursele care vor avea loc în acest sezon.

Prima noutate este Car Performance Scores, care oferă comparații în timp real între piloți în funcție de performanțele acestora pe turul de circuit.

Comparația va avea la bază datele acumulate de 300 de senzori de pe fiecare monopost de Formula 1, inclusiv despre performanța pe turul de circuit, în virajele lente, în virajele rapide și pe liniile drepte.

Această noutate grafică va fi introdusă chiar de la prima cursă a sezonului, care va avea loc în Austria în 5 iulie.

Ulterior, pe parcursul sezonului, Formula 1 va introduce alte 5 elemente noi de grafică.

Statistica Ultimate Driver Speed Comparison va oferi o perspectivă a celor mai rapizi piloți pe un anumit circuit începând din 1983 și va fi disponibilă începând de la cursa de la Silverstone din 9 august.

Între timp, statistica High-Speed/Low-Speed Corner Performance va oferi o comparație între performanțele obținute de piloți în cele mai rapide și mai lente zone ale circuitului, lansarea fiind programată pentru Marele Premiu al Belgiei din 30 august.

De asemenea, în a doua jumătate a sezonului vor apărea alte trei statistici: Driver Skills Rating (cu informații despre cel mai bun pilot pe un circuit în funcție de performanță din calificări, de la start sau stilul de pilotaj), Car/Team Development & Overall Season Performance (cum a evoluat o echipă pe parcursul sezonului) și Qualifying and Race Pace Predictions.

Ultima este una dintre cele mai atractive, întrucât Formula 1 va utiliza datele obținute în antrenamente și calificări pentru a anticipa rezultatele calificărilor și curselor.

Toate noutățile sunt dezvoltate împreună cu partenerii de la Amazon Web Services.

Via Formula1

Comentarii (19)

  • RTL renunta la f1..
    12 0
  • hahaha
    Si o transmite Sky Germania cu 4 curse gratuite pe an. Restul pe bani. Din 2021.
    13 0
  • @ZZZ Imi pare rau sa aud ca RTL renunta la F1. O echipa de profesionisti. In acelasi timp, nu pot sa nu remarc ca era super enervant sa te uiti la cursele de F1 pe RTL din cauza pauzelor publicitare...care devenisera deja exagerat de dese.
    11 0
  • Costel
    personal, aceasta noua grafica nu-mi suscita vreun interes enorm cum de altfel nu-s dispus s-o identific pentru nimic in lume ca fiind de-o inutilitate crasa,

    asta fiindca in acest sezon atipic de F1 parca totu' se rezuma la full scale-attack, nu-i timp de oferit note prin viraje in vazu' tuturor sau de incheiat pseudomedii prin nu stiu care apexuri in prezenta destulor profani aciuati marelui circ, asta deoarece orice monopost de F1 etaleaza, prin multitudinea de curbe ale calendarului competitional, taman comportamentul care-l face extrem de facil de descifrat de zicala:

    "catelus cu paru' rosu', ce-are baba n-are mosu' "
    8 8
  • A fost bun RTL cand nimeni nu transmitea la noi, chiar daca reclamele erau enervante si interminabile ...
    11 0
  • Costel
    rogu-va domnilor, lasa-ti mofturile, cine-i pasionat de F1 si musai ca venereaza aceasta intrecere etalon poa' sa savureze cursele si livetext sau langa un banal tranzistor...
    1 3
  • @Costel
    "lasa-ti" -> gresit
    lasati -> corect
    Cat despre pasiunea pentru F1, ai dreptate. Anul asta nu stiu daca se mai deranjeaza vreun post romanesc sa se incurce cu ce mai ramane din F1 insa la nevoie, voi face abonament online la straini, chiar daca e scump.
    6 1
  • hahaha
    gpblog.com
    "În timp ce în Europa, oamenii sunt foarte reticenți să redeschidă locurile publice și, mai ales, să permită publicului să participe la evenimente, în Statele Unite fac eforturi. Weekend-ul trecut pe Road America, primul weekend de cursă cu spectatori a fost deja organizat, iar Indianapolis 500 este prevăzut să aibă loc și cu spectatori.
    Cea de-a 104-a ediție a celui mai mare eveniment de curse din lume este programat în prezent pentru 23 august și se depun toate eforturile pentru a avea loc cu tribune depline. Adam Stern, reporterul Sports Business Daily , relatează pe twitter că au fost deja vândute aproximativ 175.000 de bilete."
    8 1
  • GrosJan
    De cand stam pe simulator in loc de circuitul real am inceput sa vorbim de grafica, haha

    Macar ROC sa avem anul asta. F1 nu mai sper.

    https://www.youtube.com/watch?v=TZbsTh3JWnA
    5 0
  • Costel
    Radule,

    multam pentru binevenita & binemeritata corectie gramaticala da' acu' nici nu-s dispus sa raman dator, :-)) ii momentu' sa-ncerc macar sa-ti "corectez" si eu punctul de vedere in ceea ce priveste vizionarea F1 in 2020 la posturile TV romanesti, asta numa' fiindca te-oi identificat ca pe o persoana consumatoare de F1 mult prea prevazatoare:-))

    ........ posturi TV romanesti pentru care debutul de peste zece zile al F1 ii categoric necunoscut in destule redactii de sport si-n ziua de azi, neajuns care musai ca-i corijabil ca de fiecare data cu doar cateva ore inaintea startului primei curse asa cum s-a intamplat in prea multe ocazii cu transmisiunile F1 in Romania
    1 0
  • hahaha
    Raikkonen vs Raikkonen
    https://twitter.com/i/status/1275729829183328259
    7 0
  • Cand ai 1/4 din cazurile depistate si decesele din toata lumea si cand in 23 dintre state cresc in momentul de fata cazurile in mod alarmant, sigur America nu e exemplu de dat ...
    7 4
  • @vitelucabrat
    Daca ne uitam la statidtici:
    De coronavirus au murit anul acesta 1.7 %
    485,690 :28,461,134 * 100 = 1.7
    Mai jos sunt si celelate cauze unele alarmante dar din pacate pentru acelea masurile sunt mult mai timide, cum ar fi copii sub 5 ani;
    6,281,848 Communicable disease deaths this year
    235,846 Seasonal flu deaths this year
    3,678,147 Deaths of children under 5 this year
    20,579,391 Abortions this year
    149,568 Deaths of mothers during birth this year
    813,465 Deaths caused by HIV/AIDS this year
    3,974,230 Deaths caused by cancer this year
    474,649 Deaths caused by malaria this year
    2,419,030 Deaths caused by smoking this year
    1,210,278 Deaths caused by alcohol this year
    518,909 Suicides this year
    653,215 Road traffic accident fatalities this year
    5 1
  • Nu stiu ce vrei sa demonstrezi cu statistica de mai sus. O mare parte din cauzele deceselor de mai sus, pot evitate fara ca oamenii sa trebuiasca sa stea in carantina. Mai mult decat atat, daca nu se statea in carantina numarul deceselor directe si indirecte cauzate de covid19 era mai mare pentru simplul fapt ca sistemele medicale nu faceau fata. In America, pentru ca despre asta vorbim, mortii stateau in tiruri frigorifice langa spitale mai acum doua luni pentru ca nu mai faceau fata sa-i ingroape. Mai mult decat atat,in NY i-au ingropat pe unii in gropi comune.
    Atata timp cat nu exista un vaccin locurile unde se pot aduna multi oameni trebuie evitate. Unu la mana pentru ca poate unii dintre noi tinem la vietile noastre si doi la mana, in cazul de fata strict legat de sport, se pot imbolnavi si pilotii, iar in F1 nu e ca....in fotbal sa zicem, unde mai ai cateva rezerve, si nu cred ca vrei sa vezi F1 cu rezerve.
    6 6
  • Pentru ca s-au luat masuri drastice, de aia. Altfel ar fi fost dezastru. Incercati sa ganditi va rog. Covid nu e o problema daca nu mori tu din cauza asta.
    0 2
  • The Dot
    Noua Zeedlanda poate fi data ca exemplu vizavi de cum au manageriat virusul si ca rezultat direct, isi permit sa aiba meciuri cu tribunele pline deja, dar aia nu au babuini la conducerea tarii, ca in alte parti.
    2 3
  • Neutru
    Da ai dreptate dar nici pe străzi.N-au nici mitropoliți înalți prea sfințiți,moaște,clanuri mafiote canale media care îndeamnă la boicotarea măsurilor de prevenire din motive politice fără să le pese de consecințe.Pentru jegoși și/sau proști virusul nu se vede deci nu există.Dar la fel ca bețivi de la volan consecințele grave le trag alții.
    7 4
  • Costel
    una peste alta, cu sau fara comparatii si predictii reale sau ireale, cu sau fara ramasite osoase de venerat, cu sau fara adulatia oferita celor mai fruntasi dintre fruntasii pochimii neaose doar un singur detaliu-i neindoielnic:

    or mai ramas numa' sapte zile mici si-nguste pan' la startul primei mari desfatari a motorsportului pe patru roti din acest an!

    forza sebastian!

    ferrari, insieme per sempre!
    4 3
  • Stiti cumva cine va transmite F1.2020 in Romania ??
    Multumesc
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru