Fostul medic al Formulei 1 a încetat din viaţa la 84 de ani

de Daniel Popescu
Joi, 13.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sid Watkins, fostul medic al Formulei 1 care a salvat vieţile a numeroşi piloţi pe parcursul unei cariere de 26 de ani, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani.

Sid Watkins, cunoscut în lumea Formulei 1 drept "Proful", a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani într-un spital din Londra după ce a suferit de cancer.

Britanicul născut în localitatea Liverpool este una dintre cele mai cunoscute personalităţi din istoria Formulei 1, în special pentru rolul pe care l-a avut în îmbunatăţirea securităţii piloţilor la curse.

Pe parcursul unei cariere de medic delegat al FIA la cursele de Formula 1 care a început în 1978 şi a continuat pentru 26 de ani, Watkins a impus numeroase măsuri de securitate precum construirea unor centre medicale lângă circuite, utilizarea unor maşini medicale dotate corespunzător şi obligativitatea folosirii unui elicopter în cazuri de urgenţă.

Urmareste Automarket
El a rămas celebru pentru prietenia strânsă pe care a avut-o cu triplul campion mondial Ayrton Senna, care a încetat din viaţă chiar sub ochii săi în tragicul accident de la Imola din 1994.
Pe parcursul carierei sale, "Proful" a salvat însă vieţile a numeroşi piloţi, printre care se numără Didier Pironi, Nelson Piquet, Gerhard Berger, Rubens Barrichello, Mika Hakkinen, Martin Donnelly şi Karl Wendlinger.

El s-a retras din activitate în 2005, însă s-a implicat în comitetul de siguranţă al FIA care ulterior a fost redenumit în Institutul FIA pentru Siguranţa Sporturilor cu Motor. Ulterior, a renunţat la rolul său în cadrul institului în 2011, dar a rămas membru onorific al acestuia.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • eu_ferrari
    R.I.P.
    13 0
  • "You're a three-times world champion, you're the fastest man in the world and you've got nothing to prove.....Why don't you quit and I'll quit and we'll both go fishing." "Professor" Sid Watkins to Ayrton Senna(Imola 1994)

    R.I.P Sid Watkins
    11 0
  • Acum este impreuna cu Ayrton si pleaca amandoi la pescuit asa cum trebuia sa o faca in 94
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru