FOTA a angajat un consultant pentru achiziţionarea Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Echipele au angajat o companie de consultanţă pentru a analiza modul în care pot achiziţiona o parte dintre acţiunile Formulei 1.

Echipele din Formula 1 intenţionează să meargă mai departe cu intenţiile de a deveni acţionari minoritari în cadrul competiţiei, în cazul în care fondul de investiţii CVC Capital Partners va accepta să vândă drepturile de comercializare.

Reunite sub umbrela Formula One Teams' Association (FOTA), echipele au angajat compania de consultanţă DC Advisory Partners pentru a analiza modul în care acestea pot intra în posesia unui pachet minoritar de acţiuni. "Până la urmă, Formula 1 este deţinută de investitori privaţi şi nu este greu de crezut că nu pot finanţa sportul la infinit", a declarat Martin Whitmarsh, şeful FOTA şi al echipei McLaren, pentru publicaţia britanică The Independent.

FOTA speră să obţină o parte dintre acţiuni în urma negocierilor pentru semnarea unui nou Acord Concorde. Actul care guvernează Formula 1 va expira la sfârşitul sezonului 2012 şi se anticipează că negocierile dintre echipe, FIA şi Bernie Ecclestone vor fi foarte dure.

Echipele vor să primească cel puţin 75% din veniturile generate de vânzarea drepturilor TV, comparativ cu procentul de 50% alocat în prezent, însă se vor lovi de opoziţia celor de la CVC Capital Partners. Fondul de investiţii se află într-o postură ingrată întrucât a a cumpărat în 2006 drepturile TV printr-un împrumut bancar garantat cu veniturile viitoare obţinute din comercializarea drepturilor.

Via | The Independent

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru