FOTA, asociaţia echipelor din F1, riscă să fie desfiinţată în februarie

de Daniel Popescu
Marti, 18.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizaţia Formula One Teams Association (FOTA) ar putea fi desfiinţată până la sfârşitul lunii februarie din cauza lipsei de interes a echipelor pentru continuarea acestei alianţe.

Esential 2008 este anul in care a fost fondata FOTA
Formula One Teams Association (FOTA), organizaţia fondată de echipe în sezonul 2008 cu scopul de a-şi apăra interesele în negocierile cu Bernie Ecclestone, este pe punctul de a fi desfiinţată.

Publicaţia britanică Daily Telegraph susţine că interesul scăzut al celor şapte echipe care au mai rămas în cadrul FOTA va duce inevitabil la acest deznodământ.

Principalul motiv este refuzul câtorva echipe de a achita taxa anuală, însă problemele sunt în realitate mult mai profunde, inclusiv la nivelul conducerii.

Echipele s-au întâlnit pentru a discuta o potenţială restructurare şi continuare a asociaţiei şi relaţiei cu echipele care nu sunt membre.

Oliver Weingarten
Secretar FOTA
Începând din decembrie 2009, şeful FOTA a fost Martin Whitmarsh, însă acesta a fost deja îndepărtat de la conducerea echipei McLaren, astfel că nu poate continua în acest rol.
În plus, Eric Boullier intenţionează să-şi dea demisia din funcţia de şef-adjunct al FOTA după ce a fost numit director sportiv la McLaren.

Oliver Weingarten, secretarul FOTA, a confirmat că echipele negociază restructurarea organizaţiei, însă nu a oferit detalii suplimentare.

"Pot să confirm că echipele s-au întâlnit pentru a discuta o potenţială restructurare şi continuare a asociaţiei şi relaţiei cu echipele care nu sunt membre, întrucât acestea au beneficiat de activităţile FOTA din ultimele 12 luni", a precizat el.

Puterea organizaţiei a scăzut dramatic la sfârşitul anului 2011, când Red Bull Racing, Ferrari, Sauber şi Toro Rosso s-au retras din FOTA în urma neînţelegerilor cu privire la implementarea acordurilor pentru reducerea costurilor.

Via Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • daci76
    Sa fie oare mana lui bernie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru