FOTA confirma semnarea Acordului Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.08.2009
Echipele din Formula 1 au confirmat oficial semnarea noului Acord Concorde, documentul care guverneaza competitia pe parcursul urmatoarelor trei sezoane.

Reunite sub umbrela Formula One Teams Association (FOTA), echipele din Formula 1 au confirmat miercuri seara semnarea Acordului Concorde alaturi de FIA si detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, dupa ce forul mondial confirmase acest lucru inca de la finalul saptamanii trecute.

FOTA a anuntat ca BMW-Sauber nu a semnat documentul intrucat constructorul BMW si-a anuntat retragerea din Formula 1, insa organizatia va sprijini orice intentie de salvare a echipei elvetiene.

"Semnat de toate echipele din Formula 1, cu exceptia BMW-Sauber, FIA si Formula One Administration (FOA), Acordul Concorde 2009 stabileste regulile Formulei 1 si garanteaza prezenta echipelor pana la finalul sezonului 2012. FOTA va sprijini orice initiativa care va permite echipei BMW-Sauber sa aplice din nou pentru participare in cadrul Acordului Concorde", se arata intr-un comunicat de presa al FOTA.

Constructorul BMW nu a stabilit inca soarta echipei sale de Formula 1, existand insa speculatii legate de potentiali investitori.

De asemenea, FOTA sustine ca si-a luat angajamentul ferm de a reduce costurile in Formula 1 si de a imbunatati celelalte aspecte ale competitiei.

Echipele au fost de acord sa reduca costurile pana la nivelul celor de la inceputul anilor '90 pentru a pune capat conflictului cu FIA, dar FOTA sugereaza ca acest lucru nu este obligatoriu.

"Toate echipele din Formula 1 au ajuns la un acord voluntar care va pune in practica obiectivul FOTA de a reduce gradual cheltuielile globale, eventual pana la nivelul de la inceputul anilor '90".

"Termenii Acordului Concorde vor revigora rolul Formula One Commission si a numeroaselor grupuri de lucru. Formula One Commission va fi organismul cheie in stabilirea deciziilor pentru viitorul Formulei 1. Atentia FOTA se va indrepta acum spre problemele care vizeaza interesul pe termen lung ale F1: concurarea pe cele mai bune circuite, in fata celor mai mari audiente si expansiunea audientelor", se mai precizeaza in comunicatul de presa al FOTA.

Via | FOTA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru