Aston Martin DBS Superleggera Concorde: ediție specială care marchează 50 de ani de la primul zbor al supersonicului de pasageri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea specială DBS Superleggera Concorde Edition. Această variantă va fi produsă în doar 10 unități și marchează 50 de ani de la primul zbor al supersonicului Concorde.

În 2019 s-au împlinit 50 de ani de la primul zbor al supersonicului de pasageri Concorde. Pentru a marca acest moment, oficialii Aston Martin au pregătit o ediție specială bazată pe modelul DBS Superleggera.

Modelul a primit numele DBS Superleggera Concorde Edition și a fost dezvoltat cu ajutorul celor de la British Airways și Q by Aston Martin (divizia care se ocupă de personalizarea vehiculelor). Conform oficialilor producătorului britanic, ediția specială va fi produsă în doar 10 unități și va fi comercializată exclusiv de dealerul Aston Martin din Bristol.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition a fost echipat cu un plafon din fibră de carbon pe care britanicii l-au personalizat în culorile British Airways. De asemenea, pe suprafața plafonului a fost "desenată" silueta unui Concorde. Aceeași siluetă va putea fi găsită și deasura aripilor frontale. Culorile tradiționale British Airways pot fi regăsite atât pe splitter-ul frontal, cât și pe aripa spate sau difuzorul de aer.

Pragurile laterale și spătarele scaunelor din gață sunt inscipționate cu numele aeronavei de pasageri, în timp ce silueta avionului Concorde poate fi regăsită atât pe catarama din zona cotierei, cât și pe fețele portierelor.

Sub capota modelului britanic se află același motor V12 de 5.2 litri care dezvoltă 725 de cai putere și 900 Nm.

Mulțumită acestor resurse generoase, DBS Superleggera poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 340 km/h.

Comentarii (3)

  • Maşina-i de excepţie şi standard, dar "Superleggera" îmi pare o exagerare pentru cca. 1,8 tone...

    La banii mei, aştept însă mai bine o ediţie specială Lada Niva Tupolev. :-)
    Tu-144, evident, nu fără motiv supranumit "Concordski".
    17 0
  • pai cred ca ai avea fix caracteristicile lui Tu-144 (furaciosul pe nemeritate a numelui originalului):
    - o copie slaba
    - zgomotoasa
    - fumigena
    - neergonomica
    - periculoasa
    - mai mare/grea
    - si extrem de...invizibila
    4 3
  • @vianu: Valabile paralelele tale pentru răposatele supersonice, dar crede-mă că "antica" Lada Niva nu-i nici fumigenă, nici periculoasă.
    Ba nici măcar prea grea ori neegonomică.

    Silenţioasă nu-i ce-i drept, însă unica ei hibă rămâne motorul 1.7 prea gurmand, de origine GM. Iar dacă o gresezi pe unde trebuie şi-i schimbi la timp câteva chestii (minore ca preţ, dar importante) e şi fiabilă, culmea.

    Ca să marşez şi mai offtopic, are destule avantaje vs. Aston Martin Concorde Superleggera: 4 locuri, gardă la sol generoasă (na că m-am virusat de la AM. :-)) tracţiune integrală permanentă şi mai ales preţ de 30-40 de ori mai mic. :-P

    P.S. Aşa, de dixtracţie, am mers nu demult la o forjare off-road populară pentru adevăraţii dezaxaţi, :-) unde o Nivă (nouă, dar deloc preparată) a făcut de ruşine mărci mult mai fistichii -- nu şi pe DBX ce-i drept..:-)
    ...Ba chiar le-a scos pe unele din noroaie.
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru