FOTA propune noi masuri pentru reducerea costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.03.2009
FOTA a dezvaluit joi noi masuri concrete prin care vizeaza o noua reducere drastica a costurilor pentru sezonul 2010.

Dupa ce FIA a stabilit un plan pentru reducerea radicala a costurilor in 2009, FOTA a propus joi la Geneva noi masuri concrete care vizeaza o reducere si mai agresiva bugetelor, prin care Formula 1 sa devina cu adevarat accesibila.

Astfel, utilizarea tunelului de vant va fi restrictionata, iar echipele vor fi obligate sa foloseasca modele cu o scara de cel mult 60% si o viteza maxima de 50 m/s.

In ceea ce priveste motoarele, echipele vor utiliza 8 motoare pe an pentru ficare pilot in 2009, iar unitatile vor fi limitate la 18.000 rpm. In plus, dezvoltarea aerodinamica va fi redusa cu 50% in 2010 comparativ cu acest an, iar dezvoltarea sasiului pe componente va fi limitata drastic, fiecare componenta putand fi updatata anual de un anumit numar de ori.

Transmisiile vor fi omnologate pentru 3 ani, astfel incat cutiile de viteze nu vor mai fi dezvoltate intre 2010-2012. Pilotii vot avea la dispozitie 4 cutii de viteze pe an, iar pretul unui astfel de pachet pentru echipe va fi de 1.5 milioane de euro.

FOTA intentioneaza sa standardizeze sistemul KERS incepand din sezonul 2010, iar materialele exotice si scumpe vor fi eliminate.

De asemenea, telemetria si sistemele radio vor fi standard pentru toate echipele.

Via | FOTA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru