Reorganizare: italienii vor să reducă din nou producția SUV-ului Maserati Levante

de Petre Barac
Marti, 06.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler vrea reducerea programului de lucru la fabrica sa din Torino, responsabilă în principal de producția SUV-ului Maserati Levante, potrivit sindicaliștilor italieni.

Pe fondul vânzărilor slabe din Europa și China, Fiat-Chrysler a anunțat anul trecut reducerea sau întreruperea producției pentru o serie de modele, precum Alfa Romeo Stelvio, Alfa Romeo Giulia, dar și Maserati Levante.

După ce producția SUV-ului a fost întreruptă temporar în perioada octombrie-noiembrie 2017, șefii companiei vor acum o nouă reducere a programului de lucru, de această dată până în luna iulie.

Potrivit sindicatului Italian FIOM, grupul Fiat-Chrysler vrea reducerea producției cu 60% la fabrica sa din Torino, acolo unde este construit în principal SUV-ul Maserati Levante, dar și modelul Alfa Romeo MiTo.

Compania ar urma să propună angajaților semnarea unor “contracte de solidaritate”, pe baza cărora vor munci mai puțin și nimeni nu va fi dat afară.

În urmă cu 4 ani, grupul promitea că niciun angajat din fabricile sale din Italia nu va fi disponibilizat până la sfârșitul lui 2018.

La începutul verii, Fiat-Chrysler va prezenta o nouă strategie și planul său de investiții până în anul 2022.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru