FOTA spera ca FIA sa aprobe masurile propuse

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.03.2009
Luca di Montezemolo este increzator ca FIA va accepta masurile propuse de FOTA privind schimbarea sistemului de punctare si reducerea costurilor in F1.

FOTA a dezvaluit joi la Geneva un amplu program de revitalizare a Formulei 1, prin schimbarea sistemului de punctare a curselor si prin reducerea costurilor in urmatorii ani.

Pentru a intra in vigoare, masurile propuse de FOTA trebuie insa aprobate de Consiliul Mondial al FIA, iar Luca di Montezemolo, presedintele FOTA, este increzator ca acest lucru se va intampla.

"Daca nu am fi facut singur aceste masuri, ar fi fost dificil pentru multe echipe sa isi mentina activitatea in Formula 1. Ne vom intalni cu presedintele FIA in urmatoarele zile si vom informa Consiliul Mondial asupra acestor decizii importante, intrucat cred ca sunt importante pentru reducerea costurilor. Cred ca am facut o treaba buna si am cazut de acord ca putem mentine caracterisiticile F1 fara standardizare si fara decizii care sa afecteze ADN-ul F1", a explicat oficialul Scuderiei Ferrari.

Obiectivul principal al FOTA este reducerea costurilor cu 50% in 2010 comparativ cu 2009. "Poate ca in lunile urmatoare putem fi mai precisi, dar acesta este un obiectiv pe care il putem obtine cu deciziile pe care le-am luat pentru 2010".

a adaugat Montezemolo.

Presedintele Ferrari a dezvaluit ca intentia echipelor este de a obtine venituri mai mari si ca acestea vor continua sa concureze in Formula 1 cel putin pana in anul 2012. "Putem creste veniturile daca imbunatatim anumite activitati. Una in care credem cu tarie este new media. Asa ca ne putem imbunatati ciferele mentinand acelasi nivel, pentru ca sunte legati de aceasta competitie pana in 2012".

Montezemolo a explicat ca echipele nu pot cere mai multi bani din drepturile de comercializare ale Formulei 1 intrucat actuala intelegere cu Bernie Ecclestone expira in 2012. "Dialogul cu Formula One Management (FOM) este foarte deschis. Suntem alaturi de ei pana in 2012. De acum si pana in 2012 credem totusi ca putem imbunatati utilizarea new media, iar dupa 2013 va fi chiar si mai posibil".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru