Franţa nu a ajuns încă la un acord final pentru revenirea în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.04.2012
Franţa continuă negocierile pentru găzduirea unui Mare Premiu de Formula 1 o dată la doi ani, însă nu a ajuns încă la un acord final cu Bernie Ecclestone.

Presa internaţională a speculat că Franţa va confirma vineri revenirea în calendarul Formulei 1, însă realitatea din teren este uşor diferită: premierul Francois Fillon a confirmat că negocierile se apropie de sfârşit, însă Franţa nu a ajuns încă la un acord final cu Bernie Ecclestone.

Pentru moment, singurele lucruri certe sunt că, dacă va reveni în calendar, Franţa va găzdui curse de Formula 1 pe circuitul de la Paul Ricard doar o dată la doi ani în alternanţă cu un alt circuit, cel mai probabil Spa-Francorchamps din Belgia.

"Lucrăm la ideea de a găzdui un Mare Premiu la fiecare doi ani la Le Castellet (n.r - Paul Ricard). Această idee a fost acceptată de autorităţile din Formula 1. Nu depinde de mine să stabilesc o dată pentru Marele Premiu", a declarat el.

Presa internaţională speculează că Ecclestone va solicita o taxă de până în 20 de milioane de euro pe ediţie din partea francezilor pentru accesul în calendar, însă Fillons susţine că există o diferenţă de două milioane de euro intre suma oferită de francezi şi de solicitată de britanici.

"Propunerea organizatorilor Formulei 1 este suficient de rezonabilă, dar trebuie să-i determinăm să eliminăm termenul 'suficient'.

Există o diferenţă de două milioane de euro. Statul va garanta taxa, dar nu va merge mai departe", a adăugat el.

Cu alte cuvinte, guvernul Franţei nu va sprijini în mod direct cursă din punct de vedere financiar.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru